Tokfan hoppade förskräckt ur vägen!

Tre gubbar i väntan på att träningen ska börja,

Torsdag 15 juli. Mitt i juli, semestermånaden och det bjuds på i det närmaste tropiska temperaturer. 30 grader och mer emellanåt. Man går alltså inte omkring och fryser. Bokis ringde och sa att han hoppade cyklingen idag på grund av värmen. Äldre skulle vara försiktiga med ansträngningar var rekommendationen. Inget att säga om detta. Med sina åttiosju år så var det nog en klok sak att avhålla sig från allt för mycket pulshöjande idag. Elitaren fick rulla själv till Landskrona och Lamellgatan. Där satt det tre små farbröder på trottoarkanten i skuggan. Silverpilen, Fasanen och Hasse. Precis när klockan slog aderton så sladdade Disco Dunc in i en hiskelig fart.

Så var det förstås ett fasligt dividerande om vilken runda man skulle köra. Vinden var nordlig så något åt det hållet var man överens om. Det hela slutade med att Fasanen fick bestämma. Så han rullade iväg i ett huj. Tog inte cykelbanan utan vägen bland alla bilarna. Fasanen först sedan lucka till Silverpilen, Disco Dunc och Elitaren. Så ytterligare lucka till Hasse som tog cykelbanan. Efter Rondellen vid stora infarten till Landskrona så släppte Elitaren och rullade över på cykelvägen för att vänta in Hasse. Silverpilen tryckte på för att komma ikapp de andra och få dem till att vänta in.

Hasse kom rullande och så slog man följe bort till Stenorsvägen. Där kom de övriga tre och passerade tvärs över Stenorsvägen. Hasse och Elitaren anslöt. Sedan bar det av på gator som aldrig för skådats. I alla fall inte av Elitaren. Men så när man kom fram vid Curla så jackade lokalsinnet in igen. Vidare norrut. Inte upp över Hilleshögsbacken utan rakt fram mot Aspan. Där vek man av mot Tomatens Hus. Ett kort stopp vid Tomatens Hus där man kom överens om att Disco Dunc, Fasanen och Silverpilen skulle trycka på lite extra i pedalerna och köra en runda över Gantofta – Råå. Hasse och Elitaren skulle lunka på och köra ut till Rydebäck och sedan söderut och hemåt. Fasanen lovade att de skulle kolla ikapp på hemvägen.

Medan det tre som hade bråttom försvann i horisonten så lunkade Hasse och Elitaren på i gubbatakt via Kvistofta till Rydebäck och sedan söderut. Det blev inte någon Elitkakspaus i Glumslöv vid Matöppet. Hasse fixar inte gluten, så då fanns det inte någon anledning att stanna utan man trampade på genom Glumslöv för att sedan ta Hilleshögsbacken nerför. Över femtio knyck på bara frihjul. En häftig upplevelse!

I Landskrona så skiljdes man åt utan att någon i det andra gänget kommit ikapp… Hasse mot kolonin och Elitaren vidare söderut mot Hänkelstorp. Cykelbaner igenom Landskrona. En liten incident vid Biltema. Där kom det en snubbe på elsparkcykel som tydligen varit på Biltema och köpt ett par cykeldäck. Strax innan Elitaren kom så körde han ut och körde på vänster sida i samma riktning som Elitaren. Elitaren plingade på klockan för att göra honom uppmärksam på att där kom någon. Då började fanskapet vingla över hela cykelbanan varvid Elitaren tog ifrån tårna och röt till. Det gjorde nytta. Fanskapet hoppade av elsparkcykeln och cykelvägen i ett skutt. Med uppspärrade ögon tittade han på Elitaren när han passerade. Det är en farlig trend som råder nu. Folk med eller utan hörlurar som vinglar omkring i trafiken utan att ha den minsta koll på annan trafik. Ansvarslöst.

Som vanligt när det är så varmt så gör Elitarens vänsterfot sig påmind. Den blev ömmare och ömmare. Så när Saxån passerades så var det lämpligt med ett stopp. Sätta sig på bänken och befria foten från cykelskon. Tårna gick inte att röra på. Framfoten var helt avdomnad men öm. Men efter en liten stund så kunde han lirka igång tårna igen och smärtan försvann succesivt. Så efter några minuter kunde han ta på sig skon igen och fortsätta den sista biten till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Hasse jobbar sig igenom Glumslöv i den sega uppförsbacken.
Ömfotspaus vid Saxån.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 8 =