En engelsman, två holländare och fyra Bellman!

En engelsman och två holländare gjorde ett stort internationellt inslag i dagens träning.

Söndag 18 juli. Ja så skulle man kunna beskriva söndagens högst internationella skara landsvägscyklister. Det var Disco Dunc, The Flying Duchman senior & junior, Flärpen, Röde Baronen, Bokis och Elitaren. För att utjämna könsbalansen lite så dök även Asmundtorpskan upp men på MTB. Hon skulle ta ett varv eller två på Järavallen och avböjde erbjudandet att hänga på gubbarna. Det var ordentligt blåsigt idag. Nordvästan. Väderväxlingarna går snabbt nuförtiden. Gårdagens nästan stiltje och runt och över de trettio graderna varmt. Idag, som sagt, blåsigt som bara den och tio grader lägre temperatur. Snuddpå att armärmarna skulle åka på…

Meda Asmundtorpskan rullade ut mot Järavallen så rullade gubbarna ut på asfalten. Norrut på 110:an för att sedan svänga mot Kvärlöv-Annelöv. Här fick man god och skön medvind. Siktet var inställt på att cykla över Spargodt. Så i Annelöv vidare mot Billeberga för att ta sig över väg 17 och vidare till Heden-Sireköpinge-Brödåkra och så en nittogradare mot Norraby. Kantvind och motvind var det som bjöds så långt. De flinka gubbarna, dvs The Flying Duchman x2, Disco Dunc & Flärpen hade lite mer pulver i benen. Så allt emellanåt blev där lucka till dem. Speciellt när det var kantvind. I kantvindskörning så är det svårt att hitta rulle. Men eftersom det är trevliga gubbs så väntade de in när det blivit lucka. Att de var sugna på Elitkakor var absolut inte förklaringen…

Vid Spargodt så blev det som vanligt ett stopp för Elitkaksmumsande. Sedan var det dags att rulla hemåt. Bokis som hade tid att passa sa att han skulle ta 110:an rakt hemåt och inte köra över Ottarp. Klungan rullade iväg ut på 110:an. The Flying Duchman och Disco Dunc i spets som lämnade en bra lucka till de bakomvarande. Tunnelseendet hade nog infunnit sig för vägen mot Ottarp passerades i ett huj. Luckan fram var för stor för att kunna ropa fram och göra sig hörd att de skulle svänga vänster. Så det var bara till att trampa på i den goa medvinden. Undan gick det. Som snabbast 57 km/h. Men då hade man så klart hjälp av nerförsbacken in till metropolen Tågarp. ”Selfiepinnen” verkar inte vara i bruk, annars skulle den ju ha blixtrat till och förevigat cyklisterna. Men så icke idag alltså.

I andra ändan av Tågarp så svängde Röde baronen av hemåt medan de övriga fortsatte söderut för att ta Rönneberga backe uppför. Ja inte Bokis som febrilt trampade hemåt för att passa tiden. Rönneberga är alltid lite krävande. Idag var heller något undantag. När Elitaren till sist kom upp på toppen så stod de andra där och väntade in honom. Så en go utförsåkning ner till Vadensjö och vidare mot Landskrona. Även här utför och medvind. Så en sväng till höger mot Säby. Inte för Flärpen som fortsatte rakt fram.

De kvarvarande kom överens om att följa Elitaren till Saxtorp för att få några extra kilometrar i benen. I god fart rullade man på cykelbanorna genom Landskrona. Men vid Biltema så blev det stopp. Elitaren hade fått punka på bakhjulet. Hans första punka på flera år. Lite kladd med att byta slang, sedan kunde han fortsätta med smutsiga fingrar tillsammansmed de andra tre via Häljarp till Saxtorp. Där tackade man för sig och den internationella trion tog åter sikte på Landskrona medan Elitaren fortsatte hem till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna och träffas på Lamellgatan (vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Här jagas det efter Elitkaor vid Spargodt gods.
Bara glada miner när Elitkaokrna har delats ut!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =