Bokis nästan överhettade!

Här rullar man iväg från Lamellgatan. Röde Baronen närmst i bild.

Torsdag 22 juli. Det är svårt att få ett mer perfekt cykelväder än som idag. Runt 20 grader och svag västsydvästlig vind. Annars brukar det ju ofta blåsa som bara den och här finns inte så många träd som kan ge lä. Men idag var vädergudarna med oss. Elitaren var i god tid vid Saxtorps kyrka och väntade in Bokis. Men idag var det något som var konstigt. Bokis är punktligheten själv. När han inte kom i tid så provade Elitaren med att köra honom till mötes en bit. Men ingen Bokis så långt ögat kunde se. Det var till att vända och jaga iväg ordentligt för att komma till Lamellgatan i tid. Eftersökningen gjorde att det nu inte fanns några marginaler tidsmässigt. Ganska precis på slaget 18:00 rullade Elitaren in på Lamellgatan där det var gott om folk idag. Det blev många skratt när folk såg aerosolhornet som Elitaren fäst på cykeln. Den senaste tiden har det varit flera incidenter med folk som ofta är on line på internet men off line om vad som händer runt dem. Stora heltäckande hörlurar som gör att plingandet från en cykelklocka inte kan åstadkomma den minsta vibration på deras trumhinnor. Vinglande över vägen som om det bara var de som färdades där. Men nu skulle de tamejtusan väckas till denna världen!

Så rullade man iväg. Flärpen och Silverpilen först. I klungan bakom kom då Tuborg, Hasse, La Barbe, Chefen, Röde Baronen, Flying Duchman Junior & Senior, Farstun och några till. En stor klunga, kvällen till ära. Cykelvägen söderut mot Häljarp. Precis innan Axeltofta så kom Bokis mötande med andan i halsen. Han hade haft punka och blivit försenad på grund av det. Han hade inte fått i riktigt med luft. Men nu Assisterade Chefen honom med pump så att han fick i några hekto till så att man kunde fortsätta. In i Häljarp och sedan Barsebäcksvägen ner till Stora Byvägen och vidare ut till Grand Prixvägen. På Grand Prixvägen blev det rejäla luckor. Vad var det som hänt. Bokis har gått i väggen, sa Hallen när han passerade Elitaren som stannat till på en busshållplats för att vänta in. Till sist så kom Bokis. Jag förstår inte, sa han och fortsatte, i början gick det hur bra som helst men nu får jag inte runt benen. En koll visade att han fortfarande hade för lite luft i framhjulet men den stora gåtans lösning var att bakhjulet hade halkat fram och låg emot ramen. Det gick knappt att dra runt för hand. Varmt var det av friktionen. Gummit var nära att smälta. Lite mer luft i framhjulet och en justering av bakhjulet så att det löpte fritt igen. Herre Jesus vilken skillnad, utbrast Bokis när han började trampa igen. Så lätt det går!

Hopsamlade igen så fortsatte man till Furuhillsvägen och vidare genom Dösjebro för att vika av mot Annelöv. Där svängde man mot Trää. Här sprack klungan igen så strax innan Teckomatorp stannade man igen för att vänta in. När man var hopsamlade igen. Ja inte alla för Chefen och några till hade kört rakt fram i Annelöv för att ta en kortare runda. Bokis och Elitaren rundade av här. Medan de övriga fortsatte mot Teckomatorp så rullade de båda mot Marieholm för att sedan svänga mot Kävlinge. I Södervidinge så svängde Elitaren av medan Bokis fortsatte rakt fram till Kävlinge.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Chefen hjälper Bokis att få lite mer luft i framhjulet.
Klungan fortsatte mot Teckomatorp medan Bokis och Elitaren vände mot Marieholm.
Kvällens runda.

Ett svar på ”Bokis nästan överhettade!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sjutton =