Idag gick mätaren på rött!

Asmundtorpskan, The Flying Duchman, Kicken och Silverpilen var på plats när Elitaren anlände till Fotbollsgolfen.

Söndag 25 juli. ”Lönedag” & cykeldag, kan det bli så mycket bättre? Ostanvinden var utlovad som frisk idag. Det visade sig sedan att detta löftet hölls. Det var bara till att grensla springaren och rulla iväg till Saxtorp. Där på plats var Asmundtorpskan, Kicken, The Flying Duchman och Silverpilen. Strax anlände även Bokis och Fasanen. Asmundtorpskan kom på sin MTB och ville inte hänga med ut på landsväg, även om hon hade knall i påkarna. Nej, hon skulle ta en runda på Järavallen utan att gena eller fuska på något sätt, sa hon…

Den sjuhövdade klungan bestämde sig för att ta ett nappatag direkt med den friska ostanvinden. Pang på så sattes kosan mot Viderup – Ellinge. Elitaren tog första förningen innan Sliverpilen  och sedan The Flying Duchman kom som räddning. Det var ju behagligt att slippa dunka motvind och istället glida in lite lätt på rulle. Rulle är mumma för en gammal man… Dösjebro passerades och sedan vidare genom Södervidinge – Stora Harrie – Krutmöllan – Håstad – Örtofta. Nu var det inte så långt till Viderup och avtagsvägen mot Ellinge. Den avtagsvägen börjar starkt med ett ordentligt motlut. Aj, aj, aj, vad det bänner i spirorna och pulsen går upp ordentligt. Ja, ja, här går det ju att ta i lite för snart är det ju Elitkakspaus. Bara över järvägen sedan är det strax till vänster med bara några hundra meter kvar till ”Pausträdet”, första trädet på höger sida.

Det var på ”hittefåret”. Precis när de sista i klungan kommit förbi första bommen så började det plinga och blinka rött igen. Ett tåg hade precis passerat och bommarna hade öppnats lagom till Cyklofåneklungan passerade. Men nu var det dags igen. Men som tur var så hade alla kommit över. Då satt Bokis in en attack. Han satsade så klart på att bli förste men vid ”fikaträdet”. Den ende som hängde efter honom och utmanade var Flärpen. Dött lopp blev det dem emellan! Dött lopp eller inte kanske kan kvitta. Alla fick samma pris ändå, var sin Elitkaka.

Silverpilen hade tidspress idag. Så han stack iväg innan de andra sex. Detta för att slippa få smisk av frun för att han kom hem efter utfäst klockslag. Hårda puckar alltså… Strax efter så rullade de övriga sex iväg. Ner mot Örtofta för att sedan via Håstad – Västra Hoby ta sig till Kävlinge. Här var det lättrampat i medvinden. Motvind är jobbig även om man kan få rulle. Därför kommer medvinden som en befriare. I Kävlinge vinkade Bokis hej då och rullade hem till lyan. Nästan som sagan om tio små negerpojkar. Nu var det bara fem kvar. Denna kvintett rullade mot Hög för att sedan satsa på Örestadcyklisternas alianstempobana till Västra Karaby. Sedan var det rakt ut till Grand Prixvägen. Här drogs tempot upp ordentligt hela vägen. Sextio knyck och Elitarens pulsklocka som visat att man gång efter annan varit uppe på gulorange pulszon gick helt över i rött. Pulsklockan röd medan Elitaren var blå i ansiktet. Sextiro knyck bör respekt med sig även om det är medvind. En sådan tur att det bara var en liten bit kvar hem till duschen. Så ut på den illa beryktade Grand Prixvägen. Även idag blev det en incident där. Precis i chikanen när det kom en mötande bil så trängde sig en vit Huyandai förbi med registreringsnummer CAB389. Bilen ägs av en Ulf Lennart Persson på Skatebogatan 6 i Malmö (en passande hemvist för en bil som framförs som en kråka…). Med bara 15 . 20 cm markinal swishade denna plåtburk förbi fem elevande cyklister av kött och blod. Riskerade liv och lem på dem alla bara för att tjäna in en sekund eller två. Är det någon som känner vederbörande ägare, så berätta gärna hur bilen framfördes idag och be att den som då körde inte sätter sig bakom ratten igen. Den personen har inte omdöme nog att köra ett fordon i trafiken!

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona (vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Här ser vi när Bokis attackerar strax innan ”fikaträdet” och hur Flärpen hänger på.
Här ser vi pulsklockan gå upp på orange. Någon minut senare var den knallröd!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =