Det finns Cyklofånar som inte är rädda för blåst!

Punkan trampar på i medvinden mot Billeberga på cykelvägen.

Torsdag 29 juli. Bokis ringde och meddelade att han hoppade kvällens träning. Han är ingen vän av blåst och idag så låg sydvästan närmare kuling. Regnet har jag inga problem med, sa han, men blåsten… Elitaren fick alltså rulla ensam till Landskrona och Lamellgatan denna torsdag. Framme där så var det alldeles tomt och öde. En titt på klockan så visade sig att det var tiotalet minuter kvar till att klockan slog arton. Så dök det upp en grön cykeltröja på en turkos cykel. Var det inte självaste Punkan? Jodå, det var det. Han hade alltså inte somnat på soffan idag utan såg pigg ut och hade bra klipp i pedalerna. När klockan var slagen så var det bra dessa två träningssugna, Punkan & Elitaren. Vart var då alla andra? Disco Dunc, Flärpen, Silverpilen med flera? De var som bortblåsta kan man säga…

Men grabbarna som inte behöver tegelstenar i fickorna i blåsten rullade iväg ut på en runda. Cykelbanan till Billeberga. En härlig medvindskörning. Upp med kedjan på stora kakan och trampa på. Ytterst lättrampat! I Billeberga så sattes kurs mot Trää. Sida/medvind. Hyggligt lättrampat. Så i Trää kom kvällens mandomsprov. Mot Annelöv. När man kom ut ur Trää så slog motvinden till som en rak höger från Mike Tyson. Tjong och pang, nu var det inte läge längre för stora kakan. Inte fram men bak satt det stora kaka perfekt. Punkan och Elitaren skiftades om att dra i motvinden. Framme i Annelöv så fick det bli en välbehövlig och dito förtjänt Elitkakspaus. I lä framför skolan så avnjöts godsakerna innan man sedan fortsatte mot Dösjebro.

Efter Döjsan så tog man Furuhillsvägen mot Hänkelstorp/Ålstorp. Häär sprang det omkring en höna och ”tocke” på vägen. Elitaren tryckte på sitt aerosolhorn. Båda pippifåglarna blev raka som furor och skuttade snabbt av vägen. Effektivt med en ordentlig tuta på cykeln! Några tramptag till så var man framme vid T-korset där Punkan tog höger mot Landskrona medan Elitaren tog vänster för att avverka den sista dryga kilometern hem.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Punkan och Elitaren, de två Cyklofånarna som inte räds lite vind…
Med magen full av Elitkakor var det dags att börja dra sig hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + åtta =