Vilse, kedjetrassel & värdshus förbi!

Bokis, Flärpen & Kicken vid samlingen.

Torsdag 11 februari. Vinterkylan består. Idag var det över sex minusgrader när Bokis & Elitaren rullade iväg mot mötesplatsen i Saxtorp. Det kändes bra kalt. Några goa uppförsbackar emotsågs för att få upp värmen. Men förståndet talade om att det var inte så mycket att vänta av den varan. Så man fick sätta sin förhoppning till travbanan. Att den skulle vara nyharvad så att hjulen grävde ner sig ordentligt och bjöd på motstånd. Men först är det några kilometrar som ska avverkas innan man kommer dit. När man passerade Paintballbanan så kom man i närkontakt med en råbock. Bocken blev nog överraskad och hoppade iväg när de båda ivrigt trampande herrarna var en fem – sju meter från honom. Med några gracila språng så försvann ha in i skogen. Det var faktiskt inte riktigt mört. Det höll på att skymma men lite ljus fanns fortfarande kvar.


Framme vid Fotbollsgolfen så var det tomt och öde så man beslöt sig för att ta ett varv runt i dungen så att man inte stod och blev kall. Ingen kunde väl tro att det var möjligt, men det var det. De båda körde ”vilse” i dungen. Helt plötsligt så såg stigen helt annorlunda ut än den vanligtvis gör. Detta var inte så konstigt för att man hade tagit fel stil vid en korsning. Men ett par minuter senare så var man tillbaka till Fotbollsgolfen där Flärpen och Kicken nu var komna.


Flärpen meddelade att att det nu var åtta grader kallt. Detta gjorde att man inte väntade onödigt länge utan trampade iväg direkt. Står man stilla blir man kall. Att trampa och jobba på gör att man håller värmen. I alla fall om det inte går för fort. Så lite tung och trixig bana är bra när det är s kallt. Tyvärr är inte cerise slingan i Saxtorp varesig tung eller trixig. Den är ganska snabb så fartvinden kommer man inte helt ifrån. Med tjälen i marken så rullar det dessutom lätt. Så det var i god fart som varvet avverkades. Ett kort stopp blev det när Bokis tappade kedjan. Annars rullade det på bra så att man hyfsat snart kom till Elitkakspauen. När man stod där och tuggade så kom det ett par ljus susade i skogen. Det var två andra cyklister. De båda erbjöds Elitkakor men de avböjde och försvann iväg in i mörkret igen. De hade nog inte någon riktig koll på vad de missade…


Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.
Alla glada är välkomna att hänga med. Elitkakor utlovas.
Välkomna!

Här ser vi två okända cyklister som avböjde erbjudandet om Elitkaka.
Dessa tre herrarna avböjde i alla fall inte Elitkakan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × ett =