Trangiaköksmästerkock & batteritorsk!

Bokis & Anna vid samlingen.

Söndag 7 februari. Oj, oj, oj, vintern håller i sig. Enligt Flärpens cykeldator så var temperaturer minus åtta grader vid samlingen i Saxtorp. Inte  konstigt att det bet i kinderna och att det var svårt att hålla värme i händer och fötter. Elitaren hade tre lager strumpor dagen till ära. Men ändå så lyckades det inte att hålla kylan helt borta. Förutom Flärpen Bokis och Elitaren så dök även Anna upp. Strax så kom även Trangiaköksmästerkocken, Röde Baronen och Kicken. Kicken kunde inte stanna för att han fick inte ut fötterna ur sina nyinköpta pedaler. Till sist lyckades han dock att lirka loss fossingarna och kunde låna Elitaren multiverktyg för att lossa pedalerna lite. Lite bättre blev det men inte perfekt.

Så rullade man ut på cerise slingan. Idag var det en sådan dag när man inte stod stilla någon längre stund. Det gäller att hålla sig i rörelse för att hålla värmen. Dessutom gällde det att hålla sig inne i skogen så mycket det gick. För ostanvinden skar som ett rakblad genom alla kläder. Inte för att det var så stark vind, men skarp var den. Lilla varvet i Saxtorp innan man drog över mot Järavallen. Ja inte Kicken. Han vinkade hej-då och sa att han stannade i Saxtorpsskogen. Han litade inte på att han skulle få loss fossingarna när han behövde stanna i Järavallens små backar.

Framme vid rosa slingans start så blev det först ett litet stopp. Försöka tina vattnet så att det gick att dricka innan man rullade iväg ut. Flärpen först så att han kunde ånga på därefter Elitaren, Röde Baronen och Anna. Det är ju förhållandevis lättcyklat på Järavallen nu när det är tjäle. Det rullar lätt och det är då inte så svårt att hålla lite bättre fart.

Det kom en blåklädd utan hjälm(?) på en el-MTB på stigen som går från bron och söderut. Han svängde in på slingan lite före gubbatrion. Ja Anna valde ”lätt spår” så hon valde sin egen väg.. Vid den första backen så stod ”elkillen” där och mixtrade med sin cykel. Trion rullade förbi och så kom ”elkillen” efter ett tag innan det var dags att mixtra med cykeln igen. Tydligen så fick han batteritorsk och avvek från slingan. Gubbatrion fick ingen batteritorsk. Pigga och krya i benen trampade de på. När man kom fram vid ”Jerkas ås” så kom flärpen där i en fläng. Han hade alltså trampat på bra och hade ett gott försprång. Lite senare så var gubbatrion där också och kunde jaga på uppför de korta men intensiva backarna. Det gjorde gott för värmen i kroppen. När man skulle korsa gula slingan för att fortsätta på stigen ut mot motorvägen så kom det en flock människor. Hälften hade noll koll på att det kom cyklister korande och den andra hälften som hade koll gick åt sidan och blockerade stigen. Efter ett litet tag så gick det upp ett ljus för dem så de flyttade på sig så gubbatrion kunde börja rulla igen.

Nå var det snart dags för den så tidigare fruktade ”Mördarbacken” Men den har ju eroderats så att den slinker man över lätt utan att behöva växla ner. Sedan blir det den snabba biten genom bokskogen längs med golfbanan. Tillbaka igen så var Anna där och cirklade runt med sin cykel. Röde Baronen var frusen så han stannade inte för Elitkakspaus utan rullade direkt mot Saxtorp och sin bil så han kunde komma hem snabbt och få upp värmen igen. Bokis, Anna och Elitaren mumsade på kakorna och så kom Flärpen också efter sin extrasväng.

Gasnaka snart så rullade man hemåt. Flärpen hade ju en god motvind hem till Asmundtorp, brrrrr…. Anna har ju inte så långt till Häljarp. Bokis och Elitaren rullade över kohagen och genom mossen för att ta sig till Hänkelstorp. När man korsade Skönadalsvägen så såg man ”elkillen” komma ledandes sig el-MTB på Kaveldunsvägen. Ja det gäller att ha batteriet laddat. Eller att man själv har kraft så att man kan trampa runt oavhängigt hur mycket kräm där är i hojen…

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada välkomna att hänga på!

Kicken pillar med sina pedaler och försöker få dem till att fungera.
Tappra kämpar som stannade kvar för att få Elitkaka.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 1 =