Levande framhjul till Max!

Pia anländer till träningen.

Söndag 14 februari. Alla hjärtans dag och kallt. Termometern visad nudd på tio minusgrader. Attans tjohejkallt alltså. Det gäller att klä sig rätt. Efter torsdagens pass så kunde Elitaren knappt gå när han kom hem för att fötterna var så kalla och frusna. Men inför denna dag hade han tagit till ett hemligt vapen som han läst på någon blogg. Det var att byta ut standardsula mot en yllesula. Yllesulor hade införskaffats hos Borgeby Skor mot utbyte av en femtilapp. Nu var det dagen att testa om de pengarna var kastade i sjön eller om det verkligen gjorde skillnad. Skönt kändes det i alla fall, enligt uppgift. Bokis kom och var kall om näsan men vid gott humör. Så Bokis och Elitaren gjorde följe till Saxtorp. Där var det tomt och öde. Men så snart man kom fram så vaknade det till liv i en Volvo som stod parkerad där. Det var Röde Baronen som suttit och kurat i bilvärmen. Så kom även Pia ångandes. Anna stannade hemma för att inte frysa om lilla näsan. Så rullade det in en bil med två cyklar där bak. Det var Conny & Max som aviserat sin ankomst via Facebook. Tro det eller inte, även Kicken kom med glatt humör nu när han fått ordning på sina pedaler.
Så snart klockan var tio slagen så rullade man ut på det lilla uppvärmningsvarvet i Saxtorpsskogen. När man sedan var på väg över mot Järavallen så blev det ett stop på grund av tekniskt trassel. Det var Max sprillans nya Scott som hade problem. Framhjulet levde av sig själv. Det visade sig att alla ekrarna var lösa!? Eländigt när postorderföretagen inte kollar va de skickar iväg. Så det blev en stunds stop medan pappa Conny spände nipplarna. Så kunde man fortsätta igen via Välandalen till Järavallen. Här blev det stopp igen och en ny omgång med att spänna och nödtorftigt rikta framhjulet igen innan man kunder rulla iväg ut på slingan.
I vanlig ordning drog Pia iväg först för att slippa ha någon bromskloss framför sig… Därefter å rullade alla de andra iväg. Max var laddad till tusen och med ett nyspänt framhjul kastade han sig vilt ut efter Pia. I god fart rullade man runt slingan. Tänka sig att Kicken klarade alla små backar och motlut idag utan att stanna! Jodå berättade han efteråt. Att han hade bestämt sig mentalt för att fixa det. Se där det hjälpte. Många av problemen på banan sitter i huvudet. Mer eller mindre helt mentalt betingat. Det minsta du tvekar på att du ska klara det så lägger kroppen av och gör inte något riktigt försök alls.
Tillbaka igen så var det dags att hiva fram Elitkakorna och bjuda laget runt. Ja, så fick Conny så klart mixtra lite till med ätteläggets framhjul. Det var skönt att stå i solen. Solens strålar värmer. Så även om det är ett antal minusgrader så kompenserar solens strålar det. Så var det dags att rulla hemåt och tacka för idag.
Hur det gick med Elitarens fötter? Jo, det var stor skillnad. Fötterna var inte speciellt kalla. Händerna hade också fått ett lyft efter att husse inhandlat ett par MC-regnvantar på Biltema. Ett par överdragsjhanskar i något galonliknande material. De var inte fodrade utan var bara ett lager till utanpå. Dessutom så var de av typen ”hummerklo”. Alltså två fingrar i varje fingerdel. Detta så att man lätt kommer åt att bromsa och växla. Samma sak där. Inte något frysande om händerna. Lyckade köp. Femtio spänn hos Borgeby Skor och så en hundralapp hos Biltema och så slapp man frysandet om tår och fingrar!
Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt då vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen Saxtorp.

Max % Conny börjar bli färdiga för Cykling. Conny skulle bara hämta sin hjälm också.
Conny mixtrar med Max framhjul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =