På vargsafari i snöslask!

Här nalkas Kicken efer att han sett att det som lyste så starkt var Bokis & Elitaren.

Torsdag 18 februari. Så var det slut med vintern. Precis som vanligt. Om det är lite snö och is i Skåne under februari så töar det bort inför v8 när det är sportlov. Sedan kan det mycket väl komma snö och is igen v9. Men v8 är det väldigt sällsynt med vinterväder för skolungdomarna att roa sig med… Idag var det riktigt moddigt och slaskigt. Det var som att köra i halvtinad sorbet där det ännu inte hade smält undan. På vissa ställen kändes det tryggt att ett dykarcertifikat fanns i meritlistan. Även om det var fyrtio år sedan det togs.

När Bokis och Elitaren hade tagit sig till Saxtorp så var det tomt. Det var några minuter kvar så kanske det skulle dyka(!) upp någon till. Mycket riktigt så kunde man se en cyklist nalkas. Han svängde in på parkeringen men satte kurs bort i en annan hörna. Det var Kicken. Var han månne nödig och måste gubbskvätta? Framme i ”skvätthörnet” så vände han mot Bokis och Elitaren. Han hade inte sett att det var cyklister där stod. Han trodde att det var en bil och han ville inte titta mot ljuset och bli bländad.

Några fler dök inte upp denna kväll. Om det nu var slaskvädret eller om man fegade ur för att varg siktats på Järavallen under gårdagen. Eller om det helt enkelt var en kombination. Detta kanske vi får reda på någon annan gång. Nu rullade trion ut på slingan i Saxtorpsskogen. Det var ordentliga vattenpölar längs slingan. Men det var inte någon som kom upp i klass med de vattenpölarna som Bokis & Elitaren hade forcerat under färden hit på travbanan. Men det var tillräckligt blött ändå. Det gick inte så snabbt idag. Kicken tog det väldigt försiktigt. När man hade kommit upp på Kaninstigen så deklarerade han att han skulle vika av hemåt. Det var inte kul idag. Så han fortsatte rakt fram när Bokis och Elitaren svängde ner vid Scoutstugan och vidare mot ”crossbanan”.

Nu ökades tempot så att man kunde försöka få tillbaka lite värme i kroppen igen. Allt rullade på fint. Det var bara att det rikliga vattnet stänkte upp på ryggen. Jodå, stänkskärm bak fanns men den tar inte allt. Sedan rinner vattnet ner mot springan mellan skinkorna som fungerar som en tratt. Där fördelas det sedan jämt så att lika mycket kan rinna ner på baksidan av höger lår som vänster. Sedan vidare på vaden och ner i skorna. Så ju längre man cyklade desto blötare blev man om tårna. Men det är inte något som stoppar en Cyklofåne. De båda gubbarna matade på hela varvet. Lustigt nog så den sista biten av slingan var inte lika blöt. Där hade inte snön smält. Det var mer om en skapligt fryst sorbet. Kan det vara så att den delen av skogen är ett litet ”köldhål”?

Naturligtvis blev det en Elitkakspaus innan man fortsatte hem. Då var det dags att ta fram slangen och spola av cyklarna. De var inte jättedyngiga, men behövde i alla fall bli lite renare. Så lite olja på kedjan, sedan kunde cykelryttarna också bli lite sanerade. Elitaren hade ju nära. Det var bara för honom att gå in genom dörren. Bokis hade ju en bilresa till Kävlinge innan han kunde njuta av en varm dusch.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada välkomna. Elitkakor utlovas!

OBokis gör sig klar att rulla ut i skogen.
Hemma igen så var det dags att spola av cyklarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =