De var något i hästväg gigantiska!

Kicken, Anna & Bokis vid samlingen.

Söndag 21 februari. Har våren börjat nalkas nu? Bokis såg lärkan på väg till träningen idag. Kylan har försvunnit och nu kan vi gotta oss med flera plusgrader. Snön finns ju inte kvar mer än på de ställen där man skottat hop en hög. Där har inte allt försvunnit ännu. I Saxtorp så stod Anna och väntade. Hon hade tagit sig ledigt en stund från flyttbestyren för att komma ut och lufta sig i skogen tillsammans med gubbarna. Så dök även Kicken upp och en stund senare även Bosse Bus. Bosse Bus lider fortfarande av sviterna från den batangis han gjorde för en dryg månad sedan. Ont i högerhanden så han har svårt att växa. Han skulle hålla sig på landsvägen idag. Där var inte Kicken sen att hänga på. Han gillar ju inte när det är kletigt i skogen. Så Bosse Bus och Kicken rullade ut på landsväg medan Anna, Bokis & Elitaren rullade ut på en tur i Saxtorpsskogen.

Det var inte alls så kletigt som man kanske skulle kunna tro. Nej, vattnet hade sjunkit undan bra så det var inte så stora spår av torsdagen blöta blask. Mest var det på Kaninstigen. Det var de pölarna som skrämt ut Kicken på asfalten. Men det var nästan de enda pölarna också. En mamma med sitt barn kom mötande på MTB. Kul att se att återväxten finns i cykelsporten. Att börja tidigt är bra så att man växer in i sporten.

Annars rullade det på bra utan några incidenter. Man råkade på några hundrastare och så ett par damer som red på gigantiska hästar. De var något av det största man kan skåda. Något alldeles i hästväg alltså! Ja, så kunde man också se sviterna efter det fullständigt meningslösa eldattentatet mot vindskyddet vid ängen. Det var bara betongplintarna som återstod av det. Hur är man funtad när man eldar upp ett vindskydd som är till för friluftsmänniskor? Stenåldershjärnan säger att man borde införa spöstraffet igen!

Efter avverkat varv så blev det ett stopp för att inmundiga Elitkaka innan det var dags att rulla hemåt. Bokis & Elitaren mot Hänkelstorp och Anna mot Häljarp eller om det var Asmundtorp.
Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada med MTB & hjälm är välkomna att hänga på. Elitkakor utlovas!

Här kommer Bosse Bus rullande.
Ja, Bokis, cykeln behövde lite rengöring och kärlek efter dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − två =