Ikväll fanns det inte något att klaga på!

Kicken och Bokis vid samlingen.

Torsdag 25 februari. Tjohej, här är det snabba ryck. 20 – 25 graders skillnad på en vecka ungefär. Förra veckan så kunde det vara 10 – 12 minusgrader. Nu är det lika många plusgrader. Snabba växlingar. Även om det är skönt att våren gör entré så medför det en del problem också. Hur ska man klä sig? Man vill ju inte bli för varm och heller inte frysa. Ilandsproblem, talgoxarna hörs tydligt och hackspettarna slår sina trumvirvlar. Det är inte riktigt mört förrän efter sex på kvällen. Dessutom fortsätter det att ljusna och dagarna blir bara längre. Härligt tid man har framför sig. Det är ju rätt onödigt att fokusera på att det bara är tio månader kvar till Juldagen…

När Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp så stod Kicken där och fipplade med sin cykel. Riktigt mörkt hade det inte blivit ännu, även om man kände hur ljuset avtog allt mer. När man rullade iväg aderton noll noll så var det fortfarande inte mörkt. Men lysen tändes ändå så att man bättre kunde se rötter och annat som skulle kunna påverka färdriktningen.

Stigarna hade torkat upp bra. Tjälen har släppt helt så att smältvattnet har kunnat träcka ner. Så i god fart trampade man runt i en annars ganska öde skog. Några som var ute och rastade sina hundar såg man. Annars var det väldigt tomt och öde förutom en förskrämd Tyskhare som korsade stigen och försvann in i snåren.

Tillbaka igen vid starten så var det dags för belöningen, Elitkakorna. Dessa togs glatt emot av både Kicken och Bokis. Så blev det en lite pratstund medan man gnagde på Elitkakorna. Kicken var på ett sprudlande humör. Ibland nämns han som Cyklofånarnas egen I-or, den melankoliska åsnan i Nalle Puh. Men ikväll var han inte någon I-or-kopia. Nej han var rktigt sprudlande. Så sprudlande att ha till och med uttryckte det. ”Idag är allt bra, jag har inget att klaga på” sa han. Detta är väl värt att notera!
Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.
Alla glada med MTB och hjälm är välkomna att hänga på. Elitkakor utlovas!

Cyklofånar som nattsuddar? Eller var det autofokusen som inte var på humör?
Cycling, ett ljus i mörkret?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − åtta =