Surkärringarnas dag 28 februari?

Asmundtorpskan stod och väntade med ren(!) cykel när Bokis & Elitaren anlände till Fotbollsgolfen.

Söndag 28 februari. Sista darrande dagen i februari. Imorgon är vi redan inne i årets tredje månad, mars. Våren fortsätter även om det inte var lika varmt och soligt som igår. Men helt okej väder ändå. Visst var det lite kyligt när Bokis och Elitaren anträdde färden mot Saxtorp. Men efter ett litet tag så hade ju värmesystemet kommit igång. I Saxtorp så stod Asmundtorpskan och väntade med en ren cykel. Kan det vara en slump eller är det ett tecken. När Pia, hennes syrra, var i fjällen som blev cykeln ren… Magiskt i vilket fall. Så kom även Flärpen rullande tätt följd av Kicken. Röde Baronen började krypa ur Volvon och haka loss cykel. Conny & Max likaså. Bosse bus kom rullande även han. Men khans hand är fortfarande inte riktigt brukbar, så han skulle hålla sig på asfalten. Han frågade om det var någon som ville hänga på. Men det var inte någon som ville det. Alla var sugna på skogen.

Så rullade oktetten ut på stigarna i Saxtorpsskogen. Lilla varvet innan man gick över till Järavallen. Här var det Flärpen som drog iväg först för att hålla ett högre tempo så rullade de andra sju ut strax efter för att hålla någon form av ”Gubbatempo”.
Banan hade torkat upp bra efter tjällossningen. Inte speciellt kletig mer än på de ställena som alltid är kletiga. Man trampade på bra idag. Tempot var lite högre än annars. Men alla hängde med. Kicken är väldigt försiktig i svängar och så. Det gör att det blir en lucka från honom och upp till klungan. Eftersom Bokis låg efter så blev det ännu jobbigare för honom. Bokis har inte några problem med att svänga eller annan teknik. Hans problem var att det blev jobbigt han först fick bromsa in och sedan spurta ikapp. Veritabel intervallträning alltså. Men en sådan grym intervallträning som skapar mjölksyra i låren.

Varvet avverkades utan några incidenter. Alla höll ihop bra utan att det blev några större luckor.
När varvet var avslutat och alla återsamlats vid fikabordet vid rosa slingans start så hivades Elitkakorna fram och bjöds runt. Sedan var det dags att runda av och rulla hemåt. Då hände det. Första surkärringen. På väg ut mot bron så körde man förbi en surkärring som hojtade och skrek att man skulle hålla sig på cykelslingan. Menade hon att man måst ta helikopter för att ta cykeln med till starten? Efter bron så svängde Bokis & Elitaren mot kohagen medan de övriga fortsatte mot Saxtorp/Landskrona/Asmundtorp/Tågarp. Då råkade man på surkärring nr 2. Elitaren hade precis lyft sin MTB över taggtråden och klättrat över. Då kom en kvinna mötande pratande i telefon. Hej, hej , hälsade Elitaren glatt. Då satte hon igång och visade att hon var en riktigt surkärring hon också. Här skulle man inte cykla, menade hon. Konstigt att vissa är så revirpinkande. Det var ingen som störde henne utan hon kunde går helt obehindrat. Men hälsade vänligt på henne och så svarar hon med att skälla och bete sig. Vissa människor skulle nog hålla sig hemma och inte gå ut vräka sitt etter över oskyldiga. Nä skärpning surkärringar!

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada med MTB & hjälm är välkomna att hänga på. Elitkakor utlovas!

Det var ett tag sedan, men idag kom han, Flärpen!
På väg mot bron om några sekunder så råkar man på surkärring nummer 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 13 =