Vettlös kvinna i grå Peugeot!

Asmundtorpskan vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 10 oktober. Sol, blå himmel och näst intill ingen vind. Termometern visade på ett par plusgrader. Men på biltaken kunde man se den vita frosten. Det är inget tvivel. Den mörka, kalla årstiden är på gång. Det är bara till att klä sig varmt innan man kastar sig upp på cykeln. I Saxtorp stod Asmundtorpskan och väntade troget. Strax så dök även Flärpen upp, tätt följd av Bokis och Lövis. Som vanligt skulle Asmundtorpskan ut på sin Järavallsrunda med Elitkakan nerstoppad i ryggfickan. De fyra gubbarna hade siktet inställt på landsväg. Väderprognosen visade på att det skulle blåsa upp från syd och framåt dagen skulle det friska i till frisk vind. Detta gjorde att man lätt och enkelt bestämde sig för en Habo Ljungrunda. Ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Där låg sedan en mils motvindsdunkande. Flärpen var inte nödbedd. Han trampade på  och la sig först för att ge rulle åt sina tre kamrater. Han var laddad idag, Flärpen. Bokis och Elitaren fick trycka på i tort sett va de hade för att inter ramla av rullen. För Flärpen så var det en söndagscruising. Ingen speciell pulshöjning där inte…

Allt rullade på. Ner till Barsebäckshamn för att sedan ta sig an Gillhögsbacken och därefter igenom Sandskogen mot Lödde. I Lödde på Valhallsvägen c:a 15 meter innan Vikhögsvägen när man med vänsterarmarna utsträckta visade tydligt att man skulle svänga så blev kvartetten omkörda av en grå Peugeot 3008 för att sedan tränga sig in framför Elitaren och nästan ramma honom. Ett vrål och en signal från aerosolhornet varpå kvinnan i bilen skrek ”Hur i helvete kör ni”…? Tydligen en som inte har koll på trafikregler. Köra om fordon som håller på att svänga vänster är inte tillåtet vid högertrafik. Peugeoten hade registreringsnummer FOX565 och ägs av Lena Ann-Kristin Persson som bor på Tors väg 4. Är det någon som känner henne så berätta gärna hur bilen användes idag och be henna att den som då körde bilen aldrig mer ska få göra det. Omdömet att färdas i trafiken saknas. Lyckligtvis var detta enda incidenten idag.

Resterande tur via Borgeby slott till Flädie – Habo Ljung och hem via Borgby – Bjärred avlöte helt utan elände. Som vanligt var det stopp för Elitkakintag i Habo Ljung och i Lödde en kort paus för att vinka av Bokis mot Kävlinge när de tre övriga sedan fortsatte norrut Till Henkelstorp, Asmundtorp respektive Teckomatorp.

Nästa träning på torsdag. Då är det dags för MTB igen. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen kl 18:00. Glöm inte lyset, et blir mörkt tidigt!

Flärpen, Lövis och Bokis vid Elitkakspausen i Habo Ljung.
Tre krigare på väg norrut mot Bjärred efter att ha rundat Habo Ljung.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 16 =