Stolta cyklister i stay-ups!

Lövis valde MTB idag medan alla andra körde racer.

Söndag 3 oktober. Så är vi inne i oktober, den åttonde månaden som faktiskt är den tionde. Ja det är ett resultat av att man mixat några olika kalendrar. Men nog om det. Detta är ju en cykelblogg och inte en kalender dito. Höstvädret gör ssig mer och mer påmint. Detta av naturliga orsaker. Blåsigt som bara attan från söder. Men regnet skulle låta vänta på sig till eftermiddagen. Så racercyklarna plockades fram. När Elitaren anlände till Fotbollsgolfen så anslöt Stainless sekunderna efter. Tätt följd av Lövis som föredrog MTB idag. Farstun och Bokis dök också upp.

Sydlig vind så var det ganska givet att det skulle bli en Habo Ljungrunda. Stainless föreslog dock att man skulle ta Grand Prixvägen istället för Barsebäcksvägen då det är mer lä där. De andra var inte svårövertalade. Så ut mot Grand Prixvägen. Stainless och Elitaren i spets med de båda andra på rulle. Vinden bet i ordentligt så även om det var lä så fick man ta i ordentligt för att sega sig söderut. Genom Lödde och vidare över ån mot Borgeby. Där gick en kvinna i åbacken med sin hund. Elitaren plingade flera gånger utan att det blev någon reaktion. Stainless hojtade med si djupa stämma. Där blev det heller inte någon reaktion. Då tryckte Elitaren på sitt aerosolhorn. Då blev det reaktion. Men attans vad hon såg sur ut. Men har man hörlurar eller skatbon i öronen så får man på något sätt skylla sig själv om man blir utsatt för det högljudda hornet. Allt för trafiksäkerheten!

Här skickades Farstun fram för att dra. Det går inte bara att ligga i smörhålan och låta sig dras framåt av kollegorna. Nej, fram och dunka motvind! Förbi Borgeby slott och vidare mot Flädie för att några kilometrar senare angöra Habo Ljung. Här hivades Elitkakorna fram och bjöds upp. Farstun och Stainless visade stolt upp sina cykel-stay-ups som höll dem varma om knäna.

Så var det dags att rulla hemåt. Medvind och lättrampat. Det var inga problem att lägga upp kedjan på stora klingan fram. Vilken skillnad det är om man har en åtta – tio sekundmeter i näsan eller i ryggen. Tjoho, vilken cykelglädje! Bjärred avverkades i en hast och sedan stod Borgeby på tur innan Lödde. Här var det dags för Bokis att vända av mot Kävlinge och sofflocket hemma på Unionsgatan. De övriga tre fortsatte vidare. Vid rosa huset vände Stainless och Farstun av ut mot Barsebäcksvägen medan Elitaren fortsatte en liten bit till sitt sofflock på Rotundan.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. MTB är det som gäller. Det blir mörkt snabbt bu så glöm inte lyse!

Här har farstun gått fram för att dunka motvind och ge rulle till sina kompisar.
Farstun visar stolt upp sina stay-ups.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =