Det finns cyklister av rätt kaliber!

Bokis bekantar sig med den nya informationstavlan vid Fotbollsgolfen.

Torsdag 30 september. Sista träningen för denna månad. Nästa träning så står det oktober i almanackan. Regnigt och blåsigt stod på programmet idag. Det har ju regnat en hel del på sistone. 75 mm visar statistiken för september. Men en kil på DMI’s radarbild visade att regnet skulle dra bort vid 18-draget. Kicken meddelade att han hade turat under dagen så nu var han förvisad till soffan för tillnyktring. Bokis är en man som det går att lita på. Han kom med ett skratt och sa: ”Det är ju ett j-vla väder idag” och så hängde han av MTB’n från bilen. Så var det dags att rulla iväg till Fotbollsgolfen för att se om det dök upp någon annan som var sugen på att träna.

I Saxtorp var det så klart tomt och öde. Men Bokis och Elitaren var ju där i god tid så man tog ett par varv runt i dungen med Fotbollsgolfen. Tillbaka igen så roade Bokis sig med att betrakta den nyuppsatta informationstavlan om Saxtorpsskogen för att slå ihjäl den sista minuten innan klockan var slagen. Men ingen fler dök upp. Det är ju inte så många idag som är av den rätta kalibern så att de klarar av lite regn och blåst…

Alltså var detta upplagt för en gubbatur. Söndagens runda hade varit rätt intensiv. Elitarens pulsklocka visade på att han hade fått till 268% av träningen i söndags. Så en lugnare runda skulle ju inte vara fel. Så i lagom gubbatakt rullade man ut på den vanliga rundan. Den senaste tidens blåsande hade lagt något träd som man fick hoppa över. På ett ställe så hade hela rotvältan följt med upp och tagit stigen med sig. Detta precis i krönet på en liten backe. Men med lite trix gick det att ta sig förbi, även om det nästan blev stopp. Lite oväntat så var det inte speciellt lerigt och dyngigt i spåret trots allt regnande. Kan det bero på att grundvattnet är lågt så att marken klarar av att suga upp det som kommer ner, månne?

Inte heller i skogen kan man vara säker för telefonsurfarnördar. Vid dagiset mött man en ung kille som rastade hund där killen var helt försjunken i sin telefon och blev riktigt skraj där de båda gubbarna passerade honom vid mötet. Hopp ut i kanten och ett förskräckt oj kunde höras.

Resterande varv avlöpte utan några incidenter eller spännande möten med vilt i skogen. En avslutande kombinerad kiss & Elitkakspaus innan man rullade hemåt. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Vi siktar på att köra racer. Men om vädret blir för blött kan vi ändra till MTB. Så ”Stay tunded”.

Bokis vid Elitkakspausen.
Cykelvåde i form av avspolning efter väl genomförd runda.
Löv fastklilade i hjälmen är ett bevis på att man cyklat seriöst i skogen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 15 =