Träning, ”traning” och moppar!

Silverpilen, Stainless och Lövis vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 26 september. Oj, oj, oj, hur ska man klä sig? Kvicksilvret visar på tolv grader och himlen är blå. Det märks att hösttemperaturerna är på väg att vinna över sommaren. Det är väl svalt att cykla i helt kort kostym. Så på med knävärmarna och en långärmad underställströja under cykeljackan. Jo, det var nog ett bra val. Det kändes liiite svalt i början. Men då brukar det bli bra sedan. Är man på gränsen att frysa när man börjar cykla så brukar det bli bra när man börjar få upp värmen. I Saxtorp så stod Lövis och Kicken och väntade. Silverpilen kom samtidigt med Elitaren. Strax efter så rullade Bokis in och sedan kom även Stainless rullande.

Vinden var svag och av någon ostlig riktning. Elitaren föreslog en Getingerunda vilket alla accepterade direkt. Då var det bara att rulla iväg och dunka motvind. Dössjebro – Dagstorp – Södervidinge – Stora Harrie – Krutmöllan – Håstad – Örtofta och så vidare mot Svenstorp och sedan Igelösa. Vinden tilltog lite grand hela tiden och svängde gradvis allt mer åt söder. Det är ju en naturlag. När vinden tilltar svänger den medsols och när den avtar så är det motsols den vrider. Det kändes bra. Det skulle ju bli en perfekt medvind hemåt. Strax efter Igelösa ligger Getinge. Här var det sedvanlig Elitkakspaus som kombinerades med lite ljug och andra halvsanningar innan det var dags att börja rulla hemåt. Efter att ha stått stilla ett litet tag så kändes det som vanligt väldigt styvt och besvärligt att ta sig uppför Odarslövsbacken. En stunds stillastående så att temperaturen sjunker lite och så hugger mjölksyran som om det vore alligatorkäftar i låren. Men, som sagt: det som inte dödar det härdar…

Men hallå, vad hade vinden hittat på under Elitkakspausen. Ni tror väl inte något annat än att den hade vänt ännu mer söder. Så istället för medvind så blev det kantvind… Lite trist när man räknat med lite gratisskjuts. Men tänker man positivt så blev det ju lite mer träning. Stainless var på hugget och höll sig hela tiden i spets. Allt emellanåt med några cykellängders distants. Stångby där man råkade på en flock Tranor som höll på att dra sig söderut inför vintern. Kicken, som är sällskapets ornitolog höll ett kort men detaljerat föredrag om sin vurm för dessa fjäderfän. Vallkärra var nästa anhalt. Det var en farlig massa veteranmopeder ute idag. Man kunde nog räkna ihop en 40 – 50 stycken totalt men mötte med gamla gubbar och tanor i sadlarna. En flock stod och blockerade cykelbanan när man skulle in på den för att slippa korsa 108:an. Men ett tryck eller två på Elitarens aerosolhorn fick dem till att flytta  på sig så Cyklofånarna kunde passera. I god fart så nalkades man Stävie. Här vek Bokis av och rullade hem till sofflocket i Kävlinge medan de övriga tog sikte på Borgeby slott för att sedan vända norrut genom Löddeköpinge. Efter Lödde så blev det mycket oroligt i benen. Farten ökade Silverpilen, Lövis och Stainless drog ifrån Kicken och Elitaren som inte kunde hålla den farten riktigt. Men strax innan vagnfabriken så var man åter samlade. Vid rosa huset så tog Stainless av för att söka sig ut mot kusten för att ta Barsebäcksvägen hem. Detta medan de övriga stannade kvar på Grand Prixvägen och trampade vidare norrut. Elitaren hoppade av här medan de andra fortsatte.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kör vi MTB i skogen. Glöm inte cykellyse. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen!

Elitkaspaus i Getinge.
Silverpilen och Stainless blev oroliga i benen och höll ett högt tempo hemåt.
gens runda.Da

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − ett =