Öde orientering i skogen!

Här kan vi se den blå slingan utmärkt på kartan.

Torsdag 23 september. Tjohooo! Idag var det till att håll i hatten och ha tegelstenar i fickorna. Snacka om höststormar. Sent på eftermiddagen började det blåsa och några häftiga skurar drog förbi också. Bokis var uppbokad socialt då frun nyss haft bemärkelsedag. Kicken ringde precis när Elitaren skulle gå ut och hämta MTB’n för att rulla iväg. Frun hade bestämt att han inte hade lust och han avsåg att lyda detta. Ja, ja, tänkte Elitaren, regn och blåst då blir det väl ett solokör då. Men bättre med ett solokör än inget alls. Ut i förrådet för att hämta MTB’n. Lagom till den kom utanför dörren så drog regnet iväg sin kos. Precis som radarbilden på DMI hade förutspått. Upp i sadeln och iväg. Det var gott om barr och kvistar på marken och vägarna. Något träd här och var också som hade fallit. Men inget värre än att det gick att cykla över.

Framme vid Fotbollsgolfen var det tomt och öde. En informationstavla hade kommit upp över Saxtorpsskogen. En ny slinga var utmärkt med blått tydligen. 5 km utlovades den sträckningen att vara. Men den såg inte så kul ut. Den verkade till att vara lagd med skollinjal och följa raka vägar Inte något knix och trix precis. När klockan var slagen så var det fortfarande bara Elitaren där. Så ut på en solorunda. Testa den blåa slingan? Hittade inte infarten, Det såg ut som om den skulle vara som den gamla cerise slingan. Men icke. Så det blev et varv på den gamla invanda slingan istället för den blå.

OK Silva hade tydligen orientering ikväll. Det skuttade runt kartläsande människor lite här och där. Uppe i granet strax innan dagiset så hade man starten på orienteringen. Där var det gott om folk i en stor klunga. Denna klunga passerades snabbt och vidare runt Ulmestigs för att möta herr Ulmestig själv i egen hög person på stigen över ängen. Ute och gick i ett sådant hundväder? Absolut! Passande nog så rastade han just hunden… När Elitaren var inne på sluttampen av rundan så kom det en cyklist mötande. Det var Kicken! Han hade väl fått lite dåligt samvete kanske eller så var det den snart stundande Elitkakan som hade dragit ut honom i skogen. Hur som helst så körde man sista biten av slingan tillsammans och avslutade med just Elitkaka innan man skildes åt och körde hem var och en till sitt.

Nästa träning på söndag kl 10:00. Samling i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Då kör vi racer. Fint väder är utlovat och vi fortsätter med racer om söndagarna ännu ett tag så länge vädret är hyfsat.

Tomt och öde vid Fotbollsgolfen. Det var bara Elitaren där…
Två Cyklofånar vid Elitkakspausen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 17 =