Belönas med wienerbröd & cognac!

Lövis, Kicken och Asmundtorpskan var på plats i Saxtorp när Elitaren anlände.

Söndag 19 september. Nu börjar det att kännas att sommaren är förbi. Temperaturen under 10 grader på morgonen. Det var nog till att ta på sig lite extra idag och kanske stoppa ner en vindjacka i ryggfickan. Prognosen visade att temperaturen skulle sega sig upp mot de fjorton graderna idag. Upp i sadeln och så iväg till Saxtorp och mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. Där stod Asmundtorpskan, Kicken och Lövis när Elitaren rullade in. Strax rullade även Bokis, Röde Baronen, Flärpen och Farstun in. Vinden var ostlig eller nordostlig så det skulle passa fint med en Elingerunda, menade Elitaren och fick medhåll. Så medan Amundtorpskan rullade ut i skogen på sin MTB så rullade landsvägsgänget iväg österut, mot Dösjebro som första mål.

Trots motvinden så trampades på ganska bra. Allt efter hand så skickades unghingstarna fram för att dra så att de äldre kunde få lite rulle. I rask takt så avverkades Dösjebor – Södervidinge – Stora Harrie – Krutmöllan. Backen upp där från Kävlingeåns dalgång såsprack klungan. De friska pågarna eldade på som om de hade betalt för det. På vägen mot Håstad så samlades klungan hop igen. Strax blev man omkörd av en Kia Ceed som kom i mycket hög fart. Någon stans mellan 90 – 100 km/h uppskattades farten till och så passerade bilen på runt 15 cm från cyklisterna. En fullständigt vettlös förare. Eftersom vinden var snett emot och bilen körde om i lovart så bildas det ett ”sug” som gör att cyklisterna dras mot bilen. Det var nära ögat att det kunde gått illa. Bilen ägs av Elisabeth Nyborg, Hoby 113. Så är det någon som känner henne så berätta gärna hur bilen framfördes idag. Detta så att hon aldrig mer låter den föraren sitta bakom ratten igen!

Som tur var så avverkades resten av rundan utan några större incidenter. Efter Håstad så var det Örtofta – Viderup och så backen upp mot Ellinge. Dagen till ära kryddad med motvind. Ett typiskt ställe där klungan spricker i smågrupper och ensamcyklister. Men strax efter backen så samlas man hop igen och kunde i samlad trupp rulla över järnvägskorsningen. Det var precis man han innan det började plinga och bommarna gick ner. Den järnvägssträckan är livligt trafikerad så det är ofta man får stanna för bommarna. Men idag klarade man sig alltså. Som traditionen bjuder så var det Elitkakspaus vid första trädet på höger sida.

Nu var det skönt. Hemväg och medvind. Dånet i öronen försvann och det blev betydligt mer lättrampat. Tillbaka över Örtofta – Håstad och så Västra Hoby. Strax innan Västra Hoby blev man omkörda av en bil med ett täckt släp med en Kärcherlogo. Som så ofta gjoddre denna förare samma misstag som så många andra. När han körde om på behörigt avstånd med bilen. Men så fort föraren hade passerat så började han svänga in med följd att släpvagnen kom väldigt nära. Ett illtjut från Elitaren fick vederbörande att vakna till och svänga ut igen. Tänk på det alla som kör med någon form av släp. Sväng inte in framför någon cyklist innan hela ekipaget är förbi. Inne i Västra Hoby så kom Elitaren ikapp släpekipaget igen och kom in på rulle. Men det varade inte så länge för den vek av in mot första gården efter byn.

Strax var man i Kävlinge där Bokis svängde av mot hemmet på Unionsgatan, Han såg fram emot att få belöna sig med ett wienerbröd och en cognac efter dagens tuffa cykling. Det är bara att hålla med att han var värd det efter dagens prestation. Resterande fortsatte igenom Kävlinge ut till 104:an och så mot Dösjebro/axtorp. Strax innan Dösjebro så vek Lövis, Flärpen och Röde Baronen av mot Annelöv för att komma hemåt. Kicken Farstun och Elitaren fortsatte genom Dösjebro där sedan Elitaren vek av hemåt via Furuhill medan Kicken och Farstun gnetade på mot Saxtorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då börjar vi köra MTB om torsdagarna då det blir mörkt ganska fort. Att cykla landsväg i mörker är inte någon höjdare. Men än så länge så håller vi på med Racer om söndagarna så länge vädret tillåter, vilket vill säga att det är 10 grader varmt eller mera,

Röde Baronen först med Kicken och Farstun bakefter,
spaus vid första trädet till höger efter att man vikt av efter järnvägskors ingen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tolv =