Räkmackecyklist på rulle!

Det var gott om träningssugna vid samlingen på Lamellgatan.

Torsdag 16 september. Tänk att allt regnväder som det hotats med innan i veckan hade passerat. Strax under 20 grader varmt och näst intill helt stilla. Vad så mycket mer kan en cyklist begära? Rull iväg till Saxtorp för att möta upp Bokis och så vidare mot Landskrona och Lamellgatan. Där var det redan åtta cykelsugna på plats. Tänka sig att Silverpilen hade dykt upp. Det var ju längesedan han synts till. Flärpen förstås, Hurtbullen, Kicken, Gert och så några till. Idag blev det Kicken som fick bli banläggare efter att Elitaren hade tvärvägrat att ta den uppgiften. En nätt liten runda via Vadensjö – Tomatens hus och så hem igen. Mörkret faller allt tidigare såhär på höstkanten, så man vill ju vara hemma i tid innan det blir säckmörkt.

Jodå Kicken rullade iväg i spets. Men så fort han fick tillfälle så gick han bak i klungan, ladde sig på rull och började prata värre än att det hade varit en syförening. Inte ett ont anande hamnade Elitaren främst och fick dra hela lasset. Ja, så kan det gå när man har räkmackecyklister med i klungan. Cykelvägen över motorvägen och sen till Vadensjö via den nya, fina rondellen. I backen upp mot Vadensjö så sprack klungan. Unghingstarna trampade så klart på medan de äldre gubbarna fick släppa och stånka uppför i sin egen takt. Vid kyrkan så samlade man hop sig igen och fortsatte mot Härslöv. Här tutades det och tjoades på Vargen. Det var många år sedan han var med och cyklade. Undrar om han kommer på bättre tankar och börjar cykla igen?

Från Härslöv så vidare mot Tomatens hus. Här pinnade unghingstarna på och drog iväg. Medan de svängde mot Kvistofta så svängde gubbagänget mot Glumslöv där man som vanligt stannade till vid Matöppet för en Elitkakspaus. Med nypåfylld energi så var det att rulla iväg igen och njuta av utförslöpan ner till Landskrona. Regnet hade gjort nytta. Det hade sköljt undan gruset på cykelbanan. Det var skönt att slippa köra igenom de sjoken med grus. Det är alltid risk för både punktering och vurpa när det ligger grus på asfalten.

Då var Kicken strax hemma och Gert, Bokis och Elitaren fortsatte söderut mot Häljarp via Axeltofta. Här vände Gert av mot Värmö medan de båda andra fortsatte till Saxtorp. Nu började det att bli riktigt skumt. Bokis fick satt på sitt lyse innan han vände mot Kävlinge i Saxtorpsrondellen. Elitaren trampade vidare de knappa fem kilometrarna till Henkelstorp.

Detta var sista landsvägsturen om torsdagarna för denna säsongen. Från och med nästa vecka så kör vi MTB i skogen om torsdagarna. Om söndagarna fortsätter vi att köra landsväg så länge vädret är skapligt.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Då kör vi racer på landsväg!

Här drar Silverpilen upp tempot i backen mot Vadensjö. Strax hänger resten av unghingstarna på.
Här dra alla unghingstarna iväg och lämnar gubbarna bakom sig.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =