En skärmfylld kvällsrunda!

Bokis var lite bekymrad och undrade om han var sen, men det var bara Elitaren som var tidig…

Torsdag 14 oktober. Jaha, så var vi redan i mitten av oktober. Men det är fortfarande ganska milt med ett antal grader över de tio. Det är svårt att klä sig. Det blir lätt för varmt eller för kallt. Det är en balansakt på en knivsegg att få rätt klädsel. En kvalificerad gissning var att en underställströja och en tunn, ofodrad, jacka skulle bli bra. Så blev det. Elitaren var ovanligt tidig idag och hade redan tagit ut cykeln när Bokis punktligt kom. Bokis blev bekymrad och undrade om han var sen. Han fick det lugnande beskedet att det var Elitaren som var tidig… Tillsammans rullade man då bakgator och stigar till parkeringen vid Fotbollsgolfen. Tomt och öde var det där. Men så var man också i ovanligt god tid. Ett snabbt beslut att ta en runda runt i dungen där. Strax innan man var tillbaka igen så kom Kicken mötande. Ut på parkeringen och vänta för att se om det var någon annan som vågade sig ut denna kväll. Det hade ju regnat lite under dagen. Men enligt DMI’s radarbild så skulle det inte bli många droppar under träningen. Så dök det upp en blå cyklist. Vem kunde detta vara, månne? När han kom närmre så visade det sig att det var Punkan som hade dristat sig till att ta fram sin MTB!

När klockan var aderton slagen så rullade kvartetten ut på stigarna. En kanin skrämde man upp på vägen till slingan. Det var faktiskt det enda vilda djuret som syntes till på hela rundan. Nu kommer mörkret snabbt. Så en liten stund efter att man rullat iväg så var det dags att tända lysena. Det var fler som tänt lyse i skogen. Var det fler som var ute och cyklade? Ja, kanske, men inte på cyklar i alla fall. Det visade sig att det var någon typ av nattorientering. Så folk kutade kors och tvärs i skogen. Tre orienteringsskärmar passerade kvartetten. Men det fanns säkert fler i skogen.

Utan regn klarade man sig inte. Runt halvvägs på rundan så kom där en skvätt. Först bara lite dugg men sedan blev det faktiskt lite riktigt regn också. Dock inte så långvarigt och turligt nog bara utomhus. Det var bara att trampa på och hålla värmen uppe. När varvet var avslutat så blev det en sedvanlig Elitkakspaus innan man rullade hem. Kicken och Punkan norrut mot Landskrona, Bokis och Elitaren mot Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag. Racer och vi samlas vid Fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10:00! (Blir det busväder kör vi MTB. Håll koll på Cyklofånarnas Facebook om det blir ändring till MTB).

Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.
Elitkakspaus efter avverkat varv i Saxtorpsskogen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + nitton =