Vurpa i bästa Paris-Roubaixstil!

Här rullar även kicken in till depåstoppet för Elitkaka!

Torsdag 21 oktober. Att det är höst på riktigt märks. Ett fasligt regnande och blåsande idag. Som tur var så slutade det att regna på eftermiddagen. Så det var bara att hoppa i trikåerna. Bokis anslöt punktligt till Elitaren. Så var det bara till att rulla mot Saxtorp och Fotbollsgolfen. Som väntat var det blött i markerna. Värst var det på travbanan. Där var det svårt på riktigt att få runt pedalerna även på låga växlar. Det var även så att cyklisten inte fick bestämma helt vilket håll cykeln skulle rulla. Sanden hade allt emellanåt helt andra tankar och vilja… Men man kom fram och igenom. Precis vid 90-gradersböjen så stod Kicken och väntade, på asfalten. Han ropade att det var lättare att cykla där. Men då hade han ju tappat det att travbanan gav mer träning, styrketräning. Framme vid Fotbollsgolfen så var det tomt och öde. Men man var där i god tid så en runda runt i dungen för att hålla värmen blev det.

När klockan hade passerat 18:00 så tände man ljusen och rullade ut. Ja nu skymmer det så tidigt så att det är lika bra att tända ljusen direkt. Ut på cerise slingan. Den var inte dyngig och lerig som man skulle kunna ha förväntat sig. Dock var där gott om vattenpölar. Även om den i stort inte var dyngig så fanns det ett och anat ställe. Där kunde det vara halt. Detta fick Elitaren erfara när han svängde höger för att komma upp på Kaninstigen den andra gången. En vurpa i bästa Paris – Robaixstil. Ni vet när cykeln bara glider undan åt sidan och cyklisten dunsar i marken. Cykeln hamnade i en stor vattenpöl medan Elitaren hade turen att hamna på marken. Ja torrt var det ju inte men det var i alla fall inte plask i vattnet.

I övrigt rullade det på bra. Kicken hade lite problem med vissa passager. Men han är ju flink och kunde komma ikapp nästan varje gång. Efter avverkat varv så var det dags för Elitkakor. Bokis var lite tagen. Jovisst hade det gått lite fortare andra halvan av varvet. Men nu var det tid för andhämtning och energipåfyllnad innan hemfärd.

Nästa träning på söndag kl 10:00 då vi kör racer. Väderprognosen ser rätt hygglig ut så vi siktar på de ädla springarna. Välkommen att hänga på!

Aj, aj, aj, vad det sved i benen menade Bokis.
Här laddas det med Elitkaka.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =