Luften gick ur flärpen!

Klungan på väg mot Barsebäcksvgen från Fotbollsgolfen. Asson & Tuborrg längst fram.

Söndag 24 oktober. Mildvädret håller i sig. Fortfarande är det 10 plusgrader till och med lite drygt. Så fram med racercyklarna. Vinden var sydvästlig så Elitaren hade det ganska lättrampat till Saxtorp. Där var det en hel klunga redan samlad. Bokis, Kicken, Flärpen, Tuborg, Silverpilen och så Asson. Det var väldigans tänkte Elitaren. Det brukar inte bli så många såhär på höstkanten. Men det är ju roligt när det så blir. Stämningen var hög. Lite i stil med en AW där man är inne på tredje eller fjärde ölet. Högljudda skratt, flabb och asgarv. Inga sorger här inte! Den sydvästliga vinden gjorde valet av väg självklar. Mot Habo Ljung via Barsebäckshamn.

I en gåsrad rullade man ut på Barsebäcksvägen från Stora Byvägen. Tuborg och Asson var flinka pågar som lade sig främst för att dra. De övriga hängde tacksamt på. Efter ett tag så rullade Kicken fram i spets för att kolla om det var jobbigt att ligga först och dra. Det var nog jobbigt, för efter en stund så släppte han och menade att han gjort skäl för den stundande Elitkakan… Ner till Barsebäckshamn också vidare mot Sandskogen via Gillhögsbacken. När klungan sedan passerat Barsebäcksvägen för att ta sig till just Sandskogen så visade det sig att Flärpen kört punktering. Hans första punktering någonsin! Så det blev stopp där och av med hjulet, ut med slangen och in med en ny slang. Nu ville Silverpilen testa sin kolsyrepatron. Jovisst pyste det och fes lite, men något riktigt tryck i däcket blev det knappt. Som tur är så går Flärpen i lätt fjädervikt eller liknande. Så det var tillräckligt tryck för att inte få genomslag. På köpet fick han dessutom lite mer träning då det låga trycket skapade ett större rullmotstånd. Sådant kan man alltid unna sina kompisar.

När bakhjulet var på plats igen så rullade man igenom Sandskogen och vidare till och igenom Lödde för att fortsätta till Habo Ljung via Borgeby Slott och Flädie. Framme i Habo Ljung blev det Elitkaka som vanligt. Pusta lite och så fylla på depåerna med lite energi. Sedan var det returen. Hemåt. Vinden hade då tilltagit och vridit mer åt väster. Så stället för medvind så blev det mer kantvind. Men det är bara till att gilla läget och trampa på. Genom Bjärred och Borgeby till Lödde. Här vinkade man av Bokis som nu kunde sätta kosan österut mot Kävlinge och njuta av en fin medvind. De övriga fick fortsätta norrut och stångas med kantvinden.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kör vi MTB och glöm inte lyse. Det blir mörkt fort nu om kvällarna. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Flärpen fick punka och blev assisterad av Silverpilen med hans fis- & pyskolsyrepatron.
Tuborg & Asson i garvartagen vid Elitkakspausen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − två =