En vrickad runda på Järavallen!

Lövis, Bokis och Kicken vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 7 november. Idag var siktet inställt på MTB. Förvisso är det fortfarande varmt fr årstiden, runt tio grader. Men det var ett fasligt blåsande. Då är det skönt att hålla sig i skogen. Bokis rullade upp punktligt till Elitaren. När båda var rustade så rullade man iväg till Saxtorp. Det hade kommit en skvätt regn under natten. Men det var inte några mängder. Så det man kanske hade befarat att det skulle kunna vara lerigt och dyngigt idag kom på skam. Inte alls. Det var bara i respektive ända på travbanan som det var lit tungt och lerigt. Annars rullade det på bra där. Framme vid Fotbollsgolfen så var det tomt och öde. Så man tog ett varv runt i dungen för att hålla värmen. Alldeles strax efter att man rullat ut så kom Kicken mötande. Han valde dock att fortsätta till parkeringen medan Bokis och Elitaren rullade runt det lilla varvet. Tillbaka till parkeringen igen så hade även Lövis dykt upp. Det blev dagens klunga, fyra personer.

Efter en kort överläggning och övertalning så bestämde man sig för att ta lilla varvet i Saxtorpsskogen och sedan rulla över till Järavallen. I Saxtorpsskogen så råkade man på den sura tanten med sin lilla hund. Hon är alltid lika sur. Det kvittar hur man gör och hur mycket hänsyn som tas till henne. Ättika är ändå ett sötningsmedel i jämförelse…

Lilla varvet runt innan man sedan rullade över för att dra sig mot Välandalen och över där. Det var ju fint väder idag så det var många som var ute och gick. Ute på Järavallen så var det också en hel del som cyklade. Bland annat så råkade man på en gammal skolkamrat till Elitaren som kom på en elcykel. Det var en ganska livlig aktivitet idag. Ett par tjejer stack iväg ut på rundan strax innan Cyklofånarna rullade ut. Lövis först sedan Elitaren, Kicken och Bokis. Ett lugnt tempo idag. Elitaren hade ju haft ett par veckors träningsuppehåll pga förkylning och andra åtaganden. Strax var man ikapp de båda tjejerna som man sedan snabbt passerade. Trots att Elitaren tog det lugnt, väldigt lugnt så kom inte Kicken och Bokis ikapp. Det gällde att hålla tillräckligt med styrfart och hoppas att kunna hålla värmen uppe så att man inte började att huttra.

Men Kicken och Bokis förblev borta. Elitaren körde ikapp flickorna igen då de valt lätt spår och genat. Så höll det på hela varvet. En fyra – fem gånger upprepades detta. Sista gången i boket vid golfbanan. Framme vid Järavallens parkering igen så var Bokis där?

Det visade sig att han hade vurpat och då inte fått ut foten ur pedalen. En vrickning eller något som gjorde ont och hindrade honom för att lägga tryck i pedalerna. Efter en liten stund kom först Lövis som kört ett halvvarv till och så Kicken. Elitkakorna togs fram och bjöds runt innan man avrundade och rullade hemåt. Bokis och Elitaren mot Hänkelstorp i lugnt tempo och så lätta spår som man kunde hitta. Allt för att inte skada Bokis mer än vad som redan hade skett.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling på vanligt vis vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkomna

Bokis vilar foten undert Elitkakspausen.
Så var alla gubbar tillbaka igen efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 1 =