Växelknäckande Yngling!

Bokis redo att ta sikte på Saxtorpsskogen!

Söndag 11 februari. Det var ett fasligt blåsande från öst. Men som tur var hade dagens utlovade regn inte kommit ännu. Det var bara att hoppas på att det skulle ta tid på sig så att träningen blev avklarad innan blötan kom. Kicken hade meddelat att han skulle köra spinning istället då han inte ännu hade fått sitt framhjul fixat. Vintercykeln var tydligen inte ett alternativ, inte ens när han lockades med nybakade Elitkakor. Fråga är om det inte var vädret som var den springande punkten. Vädret var i alla fall den springande punkten för Ekebyar’n. Han ville inte ge sig ut när det hade snöat. Men han meddelade att Företagaren och Ynglingen skulle komma. En ska han nog sett förbi är att det är stor skillnad på snöläget vid Söderåsen jämfört med Saxtorp & Järavallen! Man fick anstränga sig för att leta reda på någon snöfläck över huvud taget. Att hitta något ställe att halka/slira på var helt omöjligt!
När Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp så hoppade Företagaren och Ynglingen ur en skåpbil och började göra sig redo för dagens utmaningar. Snart var kvartetten på rull. Som vanligt en liten sväng i Saxtorpsskogen innan man vände över mot Järavallen via Välandalen. När man kom ut på de öppna ställena så fick man verkligen känning av vinden. Både på dess styrka såväl som på dess kylande effekt. Det var att trampa på så att man snarast kom in i lä bland träden igen. När man passerade stora sjön på stigen väster om densamma så var det ovanligt blött. Det var nästan så att fötterna gick i vattnet när foten var som längst ner. Tungtrampat var det, speciellt de sista metrarna innan pölen gick över till bara gegga. Som tur var hade Elitaren varit förutseende och petat i en låg växel, så han kom igenom. Men sedan var det tomt. Han stannade till och väntade några minuter, men ingen kom. Det måste ha hänt någonting, tänkte han och vände cykeln för att rulla tillbaka. Just då dök Bokis upp och kunde berätta att Ynglingen fått in en gren i bakväxeln och dragit sönder densamma. Slutcyklat för honom idag. Företagaren och Ynglingen hade så tagit sig tillbaka till bilen för att åka hem och slicka såren. Välkomna tillbaka!
Bokis och Elitaren fortsatte till Järavallens parkering. Där blev det som vanligt ett kort stopp innan man rullade iväg. Ett par andra hade startat strax före. Det såg ut som om det var cyklister som man skulle komma ikapp. Det var lite konstiga cyklar som inte riktigt såg ut som perfekta MTB’s. Så blev det också. Strax innan ”Dödsstupet” stod de och pausade vid sidan av slingan vilket gjorde det lätt för Bokis och Elitaren att passera. Allt rullade på bra. Inga incidenter precis. Dock lyckades man se två vita akterspeglar från rådjur när man var på väg mot ”Jerkers ås”. När åsen var passerad så var det bara ”Mördarbackarna” kvar som kunde vara lite utmanande. Dels den gamla och speciellt den nya som kom till efter att slingan dragits om lite där vid början På Golfklubben. Från början hade stigen gåt en bit in på Golfklubbens mark. Nu var det fixat och man hade fått en ny ”Mördarbacke” som var snäppet jobbigare än den första.
Tillbaka igen så avrundade man som vanligt med Elitkaka. Dagen till ära nybakade! Det missade ju Kicken och tyvärr även Företagar’n och Ynglingen.
Nästa träning på torsdag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Företagaren och Ynglingen klara och taggade för att ta sig an dagens runda.
Elitaren & Bokis med kindpåsarna fulla med Elitkaka!

Dagens runda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 20 =