Kattugglan ”jamade”!

Kicken spanar in sin klocka och konstaterar att det är dags att rulla iväg.

Torsdag 8 februari. Vilket fint väder. Mer eller mindre hela dagen hade solen lyst från en blå himmel. Inte något speciellt blåsande heller. Molnen på himlen var att Bokis ringde och meddelade förhinder för cykling denna kväll. Kicken hade flaggat för att han var utan cykel då hans framhjul var paj och att nog inte skulle kunna få det från verkstan i tid. Ett samtal till honom för att höra hur det gick. Jo, sa han. Jag har tänkt att komma på min gamla MTB. Just nu har vi kaffegäster men de går nog så att jag hinner. Vad är klockan? Snart hav fem, svarade Elgitaren. Så mycket? Då hinner jag inte… Nähä, tänkte Elitaren. Då är det väl bara till att ta sig ett eget varv. Men en stund senare ringde en glad Kicken. Gästerna går nu så jag hinner. Jag kommer! Goda nyheter alltså!
Omklädd och redo rullade Elitaren iväg mot Saxtorp. Det var lite vitt på marken. Ja, man hade ju lovat regn eller snö under natten. Och nog var det något sådant som försiktigt föll från himlen. Som tur var så kom det inte några mängder så att det betydde något. Dessutom upphörde nederbörden efter ett tag. I god tid anlände Elitaren till Saxtorp. Där var det tomt. Så han tänkte rulla Kicken till möte. Jodå, där på Hagensvägen kom en cyklist med takgök mötande, Kicken. Tillbaka igen till parkeringen och så lite prat innan man rullade iväg ut på slingan.
Strax i början på slingan fick man höra Kattugglan ”jama”. Ornitolog Kicken kunde av hoandet bestämma att det var en kattuggla. Ännu ett vårtecken att ugglorna börjat låta! Härligt! Det var många tallruskor i varierande storlek som låg lite här och var. Tydligen hade det blåst så mycket att det ramlat ner en massa sådana. På ett par ställen blockerade ruskorna stigen. Vid första stället kunde man lyfta undan tallgrenarna. De var inte tyngre än att ett par man rådde på dem och kunde forsla dem till sidan. Men på slutet när man kommit in på kringelikrokarna efter ’”pumptracken” så låg där något rejält som man inte ens försökte flytta på. Utan hopp av cyklarna och gå över trädeländet för att fortsätta till Elitkakspausen.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Så, då var ett par skapliga tallruskor undanflyttade och stigen farbar igen!
Två nöjda Elitkaksätare.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =