Ekebyar’n vilse!

Företagar’n, Ekebyar’n, Kicken och Bokis vid samlingen.

Söndag 4 februari. Söndag förmiddag och dags för ett härligt cykelpass! Vädret hade varit riktigt fin om det inte blås så förbenat. Men som tur är märks det inte så mycket av vinden när man är i skogen. Men vid de passager där det inte är något nämnvärt med skog, ja då kan det bli jobbigt om vinden är emot. Idag var det ovanligt väl folket vid samlingen. Kicken och Ekebyar’n samt Ekebyarn’s kompis Företagaren hade dykt upp viket hade aviserats till Elitaren medelst SMS på morgonen. Strax kom även Kålle lugnt och avslappnat i medvinden som han haft från Landskrona (det blev nog något annat på hemvägen…).
Eftre ett kort snack rullade man så ut på lilla slingan i Saxtorp innan man drog över mot Järavallen. Ekebyar’n är ny på det här med MTB i skogen. Så när man närmade sig stockar eller annat hinder så aviserades det till honom så att han inte skulle vurpa eller så. Första gången han satt på en MTB kvaddade han sin axel. Några nya sådana bravader vill vi inte vara med om nu när axeln läkt. Det rullade på fint utan mankemang. Så över till Järavallsidan via Välanbäcken.
När man kom till stora sjön förvarnades Ekebyar’n om att det kunde vara ganska kletigt där på ett avsnitt. Och kletigt värre var det. Det gällde att ha en låg växel i för att orka trampa. Att stanna var inte ett alternativ för då hade man stått i minst ankelhögt vatten. Men alla klarade det. Efter lite mer trampande hade man så tagit sig över gångbron och vidare till MTB-slingans start.
Efter en kort paus släpptes Kålle och Företagaren ut i spåret så att de kunde jaga på lite mera medan de övriga tog hand om Ekebyar’n. Allt rullade på med bara en liten incident vid utförsåkningen vid den stormfällda björken. Det var Ekebyarn som v
fick hjulen på var sin sida om någon illvillig tallrot. Ett litet stopp sedan rullade det på igen. När man var framme vid korsningen av de gula slingan. var Ekebyar’n trött och ville då hoppa av. Han visades att ta höger på gula slingan och sedan bara hålla sig påg slingan så skulle han komma tillbaka till starten. Elitaren, Kicken och Bokis fortsatte på slingan. De fick lite pulshöjning som vanligt när man tampades med ”Jerkers ås” var efter man fick tillfälle sedan att släppa ner pulsen för att höja den igen vid ”Mördarbackarna”. Därefter sedan har man den lättaste delen av slingan längst med golfbanan och Lithorinavallen. Men längs med Lithorinavallen exponerades man för vinden. Det var inte utan lyckligt att hjälmarna hade hakrem. Annars hade nog fanskapen blåst av! Tillbaka igen n så stod Kålle och Företagar’n vid starten. Men var höll Ekebyar’n hus? Har han kört vilse i skogen, sa Företagar’n med ett hjärtligt skratt. Efter en liten stund kunde man sikta Ekebyar’n trampandes omkring vid orienteringstavlorna/skärmtaket. Det visade sig sedan att han varit lite desorienterad och kom inte riktigt ihåg hur det såg ut void startplatsen. Men sluttet gott, allting gott.
Efter Elitkakorna var det bara att rulla hemåt. Bokis och Elitaren via kohagen till Hänkelstorp medan de övriga fyra fick stånka norrut mot vinden. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Till sist kom Ekebyar’n till rätta och kunde få sin Elitkaka.
Elitkakspaus innan hemfärd.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =