Var blev ömfotingarna av?

Silverpilen och Kicken på väg mot cykelbanan mot Billeberga.

Torsdag 29 april. Aprilvädret fortsätter. Blåsandet har kommit igång igen. För säkerhets skull idag även förstärkt med lite regn. Regn behövs i och för sig för att fårens alla växter ska frodas och blomma. Men liiite onödigt att det skulle börja precis när det var dags att rulla till Landskrona för att möta upp de andra träningssugna. Som vanligt så hjälper det inte med att klaga. Det är bara att sätta sig upp i sadeln och trampa iväg. Det var ett småregnande hela vägen till Landskrona. Vinden var sydostlig av något slag så det var lättrampat för Elitaren på vägen dit. Vinden hade verkat vara lite mer ostlig så det var förväntat med en kantvind. Därför så kom Elitaren iväg lite tidigare för att kunna hantera kantvinden utan att behöva jaga upp pulsen på rött för att komma i tid. Summan av kardemumman blev att han var i vääääldigt god tid vid Lamellgatan. Ingen där så dags. Så han fortsatte på cykelbanan in mot centrum för att ta en liten runda innan samlingen. Så kom Kicken mötande. Tillsammans rullade man ner till Lamellgatan och ställde sig i lä bakom en container.

Kicken berättade där att det var många som hade skrivit på någon hemlig/privat chat att de inte skulle komma idag. Sicka ena nånna nånna… Lite vind och vatten skrämmer bort det man trodde var stora starka karlar? Nej, ömfotningar är väl närmast till hands liggande epitetet! Det krärver ett rejält genomtänkade om de är värda någon Elitkaka vid nästa tillfälle. Det hör man ju av namnet: Elitkaka är inte något för vilken ömfoting som helst. Precis när Kicken berättade det så kom Silverpilen rullande. Efter det så var det tomt. Ingen mer som var sugen på att cykla…

Oavsett ömfotingarna så skulle dessa tre köra en runda. Man valde att ta cykelbanan till Billeberga för att sedan leta sig söderut. Det var motvind hela vägen till Billeberga och en bit till. Inte förrän man vände av mot Annelöv en bit innan Trää så fick man medvind. Jätteskönt när vindbruset försvinner från öronen och att det går så mycket lättare att trampa. Framme i Annelöv så stannade man för en kort Elitkaspaus. Denna trion var ju väl värda godsakerna då de inte bangar för naturens element. Efter pausen så fortsatte Silverpilen och Kicken mot Kvärlöv-Saxtorp för att sedan rulla till Landskrona. Elitaren fortsatte söderut till Dösjebro för att sedan via Furuhillsvägen ta sig hem till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada som gillar att cykla är välkomna att hänga på!

På väg mot Annelöv, äntligen medvind!
Elitkakspaus i Annelöv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =