Avlöningen drog iväg!

Klungan på väg österut i motvinden med Silverpilen i dragläge,

Söndag 2 maj. Så var vi inne i årets femte månad. Det var utlovat moln och eventuellt någon regndroppe. Som tur var infriades inte denna utfästelse. Sol hela rundan om än med ett evinnerligt blåsande. Men den fientliga blåste vändes till en kompis efter ett tag.

I Saxtorp så var Lövis, Bosse Bus, Kicken och Asmundtorpskan på plats när Elitaren rullade in på parkeringen vid Fotbollsgolfen. Asmundtorpskan på MTB, de övriga på racer. Efter hand så anslöt fler och fler: Femman, Kålle, Tony och Silverpilen. Efter en kort överläggning så beslöt man sig för att jaga österut på en Viderup/Ellingerunda. Med Silverpilen och Elitaren i spets dunkade man ut i motvinden på 104:an mot Dösjebro. Denna förort/sovstad som för evigt är inskriven i den svenska historien efter slaget vid Dysie bro som stod 1181. När Absalon drog ut mot bönderna och slaget blev ett faktum där runt 1000 bönder stupade. Men idag var det ingen som stupade utan man pumpade på österut. Spetsade näsan för att klyva motvinden. Det växlades om att dra så de gamla dragarna kunde gå ner på rulle för att hämta andan och vädra ut mjölksyran. Bosse Bus hade sin tempohoj. Ett vad det var så kröp han ner i aeroställning och drog upp tempot. Passerade klungan på utsidan för att sedan försvinna allt längre bort mot horisonten. Då diskuterades det i klungan om man inte borde byta namn på honom till Avlöningen, så som han drog iväg…

Efter en stund så märkte han att han inte fått med sig klungan. Då släppte han på tempot och klungan kunde åter samlas. Man gnagde på in igenom Södervidinge-Stora Harrie- Krutmöllan och så vänster mot Håstad-Örtofta. I Örtofta passerade man Sveriges enda kvarvarande sockerbruk innan man fortsatte mot Ellinge. Jobbig uppförsbacken där men sedan var det slut på motvinden. Kantvind en bit innan man passerat järnvägen och kunde svänga vänster mot Örtofta igen. Medvind! Tony sken upp som en sol. Han hade deppat hela vägen ut i motvinden. Men i och med medvinden så återkom livsandarna! Humöret blev inte sämre när Elitaren utlyste Elitkakspaus.

Det smackades och snackades under Elitkakspausen. En ensam cyklist kom förbi. Han erbjöds Elitkaka han också men svarade med att lägga ännu mer tryck i pedalerna så att snabbt som ögat kom bort från detta skumma gäng… Ja, han får skylla sig själv när han kör värdshus förbi.

Så var det dags att fortsätta njuta av medvinden. Ner till korset i Örtofta där den aerodynamiske Bosse Bus/Avlöningen med vibrerande lår ville jaga ut direkt på 104:an och försöka sätta något hastighetsrekord till Saxtorp. Men ingen var sugen att hänga på, så han fick hantera det rekordförsöket alldeles själv medan de andra sökte sig tillbaka via Håstad- Västa Hoby – Kävlinge för att sedan där gå ut på 104:an mot Saxtorp. Vid Furuhillsvägen så vek Elitaren av mot Hänkelstorp medan de övriga fortsatte mot Saxtorp och vidare till Landskrona  m. fl hemorter.

Nästa träning på torsdag. Då kör vi med Örestadcyklisterna och samlas 18:00 på Lamellgatan i Landskrona (vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen). Alla glada som gillar att cykla är välkomna!

Elitkaspaus!
Tjohooo, vad lättrampat det blev i medvinden. Nu är det Femman som ligger i dragläget!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =