Idag hade Punkan inte försovit sig!

Samling på Lamellgatan i Landskrona.

Torsdag 6 maj. Maj månad men fortfarande kallt. Regnet har skvalat hela veckan och så blåst på det. Men prognosen såg lite bättre ut för kvällen. Regnet verkade ha dragit bort till dess och vinden skulle avta. Men i och med de nordliga vindarna så hade kvicksilvret svårt att stiga. Det är med kvicksilver som med reptiler. De är växelvarma och har svårt att röra sig när det blir kallt… Men, som vanligt hjälper det inte med att klaga. Det är bara att klä sig efter väder och så trampa iväg mot Lamellgatan och Landskrona. Bokis hade andra engagemang så Elitaren fick duka motvinden till Landskrona alldeles själv. De3t var förvånansvärt många på plats och fler blev det. Tidigare i år så har man ju visat att är det inte kanonväder så stannar man gärna hemma på soffan istället. Nu var man närmre tio pers. Bland annat Flärpen, Hurtbullen, Duncan, Punkan och några till. Punkan ja, han hade somnat på soffan förra fredagen och kommit iväg sent till träningen. Han hade sett baklysena försvinna söderut och trampat på för att komma ikapp. Men han hade missat att man svängde av så han hade fortsatt söderut mot Häljarp. Egentligen cyklade han samma runda i princip, men åt andra hållet… Men idag var han pigg och vaken!

Efter lite dividerande som vanligt så bestämde man sig för att cykla till Häljarp och vidare mot Asmundtorp via Tofta. Så blev det. I Asmundtorp så tog man cykelvägen mot Billeberga för att fortsätta över heden och vidare till Brödåkra. Där tvärt vänster mot Norraby och Spargodt. Vid Spargodt så stannade alla av gammal vana. Gapande med snålvattnet rinnande i mungiporna. Det tråkiga var att Elitaren hade inte bakat någon ny sats med Elitkakor. Det var meningen att så skulle ha skett igår, men så var det en missräkning att alla ingredienserna inte fanns hemma… Men påsen langades fram och skickades runt. Först till kvarn, gällde. Lyckligtvis så räckte kakorna till alla (utom Elitaren).

Laddade med ny energi så rullade man vidare mot Ottarp/Bälteberga. Här vek Elitaren av för att rulla hemåt över Ottarp-Härslöv—Säby-Landskrona medan de övriga fortsatte mot Bälteberga-Vallåkra-Kvisttofta för att sedan rulla mot Landskrona.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada som gillar att cykla är välkomna att hänga på. Nybakade Elitkakor utlovas!

Här trampas de på i medvinden söderut mot Häljarp.
Elitkakspaus vid Spargodet.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − nio =