Ishavet har flyttat hit!

Här rullar man iväg från samlingen vid Fotbollsgolfen.

Söndag 25 april. Sol och blå himmel. Men vinden den kommer direkt från Ishavet. Kallt och blåsigt, brrr. Men det är ju bara att klä sig därefter, valla rumpan och så trampa på till Saxtorp. Vid fotbollsgolfen så stod där en handfull förväntansfulla cyklister och väntade. Fler anslöt efter hand. Flärpen dök upp men Silverpilen och Hurtbullen lyser fortfarande med sin frånvaro. När det var dags att rulla iväg så kunde man räkna in en åttahövdad skara. Kosan var ställd norrut, så klart. Mot vinden för att kunna få lite medvind hem. Härslöv-Annelöv-Billeberga. Här vek Pia av och tog cykelbanan mot Landskrona medan den nu sjuhövdade skaran fortsatte mot Brödåkra-Norraby. Ja, det gick inte snabbt. Den friska motvinden var riktigt kämpig. Snittfarten klarade precis att ta sig över tjugostrecket… Inte mer, trots att låren vibrerade av ansträngningen. Vid Spargodt så var det då dag för Elitkakor i sedvanlig, traditionell ordning. De stora gotiskt valvformade gavlarna gav lä för vinden och gav solens strålar en chans att värma cyklisterna.

Nu var det dags för hemfärd. Ut på 110:an en liten bit. Medvind där! Härligt när vinden slutar att dåna i öronen och det blir väldigt lättrampat. Men så fort man svängde av mot Ottarp  så blev det sida/mot igen. I Backen nerför mot Ottarps kyrka fick man trycka på ganska hyggligt i pedalerna för att komma upp i tjugofem knyck, utför… Men som vanligt är det inte något att gnälla över. Det är ansträngning som går direkt in på träningskontot! Så nalkades man Ottarpsbacken, denna lilla sega karamell. På lätta växlar och hög kadens så avverkades den knutan och man kunde fortsätta.

I Härslöv så splitade man sig. Elitaren & Bokis svängde vänster mot Vadensjö medan de övriga tog höger för att ta sig mot Landskrona. Strax innan utförslöpan så dök plötsligt ’Flärpen upp igen! Han hade följt med de andra uppför Folkets Husbacken och sedan svängt av för att ta sikte på Hemmet i Asmundtorp. Utför ja. Snudd på sextio knyck loggades under nerfarten! I Asmundtorp så vinkades Flärpen av och så fortsatte de båda andra till Hänkelstorp.

Nästa träning är på torsdag. Då rullar vi med Örestadcyklisterna. Samling kl 18.00 på Lamellgatan i Landskrona. Bredvid Veidekke/Saxtorp Trading/BodBörsen.

Kicken vädrar mustaschen i motvinden med Pia på rullen.
Elitkaspaus vid Spargodt.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 6 =