Cyklofånetrio i blåsväder!

Punkan dök upp på en splitter ny turkos Bianchigravel!

Torsdag 22 april. Jo, tjenamors vilket blåsväder! Det gällde att hålla i hatten om man ville ha den kvar. Trädgårdsmöbler och annat åkte rundor i trädgården. Men DMI lämnade lite lugnande besked. Vinden skulle så sakteliga avta mot kvällen. Lite tidigare än normalt så rullade Elitaren iväg mot Landskrona för att möta upp Örestadcyklisterna vid deras ssamling på Lamellgatan. Jodå, den där kvarten extra behövdes för att komma i tid. Det var motvind hela vägen, alla dryga tolv kilometrarna. Snittfarten var inget att skriva hem om. Lite drygt 18 knyck… På Lamellgatan höll Kicken på att köra i cirklar likt travarna vid voltstart. Förutom Kicken var det helt öde. Men det var ju några minuter kvar. Så kom det en svartklädd på en turkos gravelhoj. Vem kunde detta vara? Det var som tusan! Var det inte Punkan på en ny tvåhjuling. Jo det var det. Han hade satsat en del av pensionskapitalet och tjackat en ny cykel. Men han skulle också städa hemma och sälja ut allt annat i cykelsamlingen, förutom mountainbiken.

Jaha, nu var klockan gott och väl aderton slagen men inte en enda Örestadare hade dykt upp. Silverpilen, Flärpen, Hurtbullen, Gert… Vart var alla. Var det friskluften som skrämde? Kan inte orduínarie hålla flaggan så gör hang-around-folket det. Vinden var nordlig så man beslöt sig för att skippa den slinga som var upplagd för dagen från Örestadcykliterna och istället se till att ta sig igenom Landskrona norrut, mot vinden. Strax innan man var ute ur stan så vände man höger för att söka sig ut mot Säby och sedan Härslöv. Det var en god träningstur. Motvind och den sega backen såg till att lårmusklerna fick sig lite till livs. Sedan vidare mot Tomatens hus för att strax där efter vika av mot Glumslöv. Det var en lisa när vindbruset i öronen försvann. Vindbruset tar på krafterna.

I Glumslöv så stannade man till vid Matöppet för Elitkakspaus. Bland släpvagnarna så fick man både lä och solsken. Gött! Så var det dags att rulla hemåt. Nu med vinden i gyggen. Cykelbanan nerför  var sopad(!). Skönt. Om inte den hade varit sopad så hade man fåt rulla ut på gatan. Grus är inte något kul när man kör racer. Punka och vurpor blir lätt förekommande när det ligger grus på cykelbanorna.

I höjd med Curla så vek Kicken av och rullade hem till Inger medan Punkan & Elitaren fortsatte vidare. Vid tulpanrondellen så delade sig även Elitaren och Punkan. Elitaren rullade under viadukten för att ta sig till cykelbanan förbi Biltema. Men här gick något fel. Vilse i pannkakan blev det. Men efter lite vändande och trixande med att hitta asfaltfläckar att köra på så kom han till sist fram mellan Biltema och Ö&B. Sedan var det bara att lirka en liten bit till innan han kunde återvända hem samma väg som han kom.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Punkan fick stanna för att sätta å sig sin Bandana. Ja, skulle något strå få för sig att börja växa på hjässan så fpår man vara rädd om det…
Elitkakspaus bland släpvagnar där det förutom Elitkakor även bjöds på lä och sol!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =