Utomjordingar skrämde kvinna!

Bokis och Elitaren vid Elitkakspausen efter avverkat varv.

Söndag 8 december. Bara fem darrande dagar kvar till Lucia. Det Skånska vädret visade sig från sin sanna sida. Blåst och regn, såklart… Men det är ju bara de yttre omständigheterna. Så hopp i trikåerna. Medan trikåerna hoppades i så hördes knastret från singeln när Bokis kom och parkerade. Tillsammans rullade de båda iväg till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. Det kändes intuitivt att det nog skulle bli klent med fler deltagare. Denna intuition stämde på pricken. Elitaren och så Bokis som inte har mycket mer än fjorton år kvar till sin hundraårsdag rullar ut över stock och sten. Detta medan betydligt yngre träningskompisar drar en extra filt över sig i soffan när de slötittar på idrott, istället för att ut och sporta lite själv. Men årgångarna 1934 och 1956 är ju bara de bästa. Så alla andra får väl förbanna sin otur att de blivit födda fel år!
När klockan var slagen så rullade de båda ut på en runda i Saxtorpsskogen. Det var ju ganska blött i markerna och då är Järavallen väl lerig och klistrig. Detta medan slingan i Saxtorp brukar vara helt okej, om än lite kletig på några ställen. Gubbarna brakade ut på stigarna och avverkade varvet utan några större incidenter än att Bokis fick lite ris i bakväxeln och Elitaren fick en liten sladd på framhjulet i ett kletigt parti. Ett antal människor var ute och rastade sina fyrbenta vänner. Annars var det väldigt tyst och öde i skogen.
Efter varvet avverkats så åkte påsen med Elitkakor fram och det mumsades. En kvinna som rastade sin fyrfoting stannade och gick in till kanten. Men Elitaren berättade att man skulle pausa och erbjöd henne en kaka, vilket hon avböjde med ett skratt. Hon hade säker fått förmaningen med bröstmjölken att man inte ska ta emot godis från gubbar. Att dessa båda var ju dressade som utomjordingar gjorde det säkert inte bättre.
Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Bokis sanerar cykeln efter avslutad runda.
Jodå, Bokis fick med sig en försvarlig mängd av stigarna hem på ryggen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 18 =