Med ben som gick som trumpinnar tog han ledningen!

Kicken, Bosse Bus & Schnurrbart väntade vid samlingen.

Söndag 1 december. Första advent och sol. Denna dag genererade nästan lika mycket sol som hela november. Någon plusgrad och i stort sett vindstilla. Fin-fina förutsättningar för en lyckad decembercykelrunda. Bokis kurerar fortfarande sin förkylning och höll därmed näsan inomhus idag. I Saxtorp så väntade Schnurrbart, Kicken, Bosse Bus och Lövis. Bosse Bus deklamerade att han skulle vara tvungen att avvika kl 11. Kicken vra inte sen att fylla i att han skulle avvika innan elva. Schnurrbart var inte sämre han. Han sa att han också kulle avvika efter en stund. Han hade väl inte hämtat sig riktigt efter förra söndagens nypremiär på MTB…
Elitaren tog täten och så rullade man ut på ”lilla varvet” i Saxtorpsskogen. I slutet på detta så anslöt sig Fredrik med en praktvurpa. En förarglig, lömsk rot såg till att ekipaget gick omkull. Lyckligtvis så klarade sig både man och maskin oskadda. När leran borstats av och man kunde sitta upp i sadeln igen så fortsatte turen ut mot och över Stora Byvägen. Här pep Kicken iväg, snabbt som en avlöning en fredagskväll. De fem kvarvarande trampade dock vidare mot Järavallen via Välandalen. Vid stora sjön så var det en brokig tax som ville vara med i klungan. De små benen gick som trumpinnar och öronen flaxade Dumbolikt när den lille gynnaren tog täten på klungan. Matte försökte förgäves ropa tillbaka illbattingen. Men det gick sådär… Efter ett tag så var väl de små benen trötta och hunden ställde sig vid sidan och tittade storögt på när cyklisterna passerade.
Idag var det betydligt lugnare på Järavallen än förra söndagen. Då kryllade det av orienterare och livlig aktivitet. Idag var det lugnt och stilla. Efter en liten kisspaus så rullade man iväg ut. Lövis först följd av Fredrik och sedan Elitaren, Bosse Bus och Schnurrbart. De två första drog iväg snabbt och den kvarvarande trion rullade på i sin takt. Efter dödsstupet så vek Schnurrbart av medan Elitaren och Bosse Bus fortsatte. När klockan var elva slagen så vek även Bosse Bus av och tog gula slingan mot bron medan Elitaren oförtrutet fortsatte över gula slingan och vidare mot stigens ringlande över åsen.

När alla jobbiga partier var avverkade och Elitaren kommit in i boket vid Masters sjuttonde hål så kom Lövis mötande. Efter en liten stund så hördes en röst: ”Jag är här bak” som ett svar på vart Fredrik tagit vägen. Han hade cyklat en annan stig tillbaka och sedan svängt in på slingan när han såg de båda andra. Tillbaka igen så var det så klart dags för Elitkaka innan man rundade av och fortsatte hemåt. Lövis och Fredrik mot Saxtorp medan Elitaren tog stigen genom kohagen för att ta sig till Hänkelstorp.

Lövis ansluter sig till gänget.
Fredrik & Lövis vid Elitkakspausen efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + nitton =