Två möss och ett rådjur!

Bokis i ”takgökens” sken i väntan på att det skulle komma fler träningssugna.

Torsdag 31 oktober. Sista skälvande dagen i höstmånaden oktober. Imorgon är vi inne i mörka, kalla regniga blåsiga november. Det bästa av allt är för varje dag så kommer vi faktiskt närmre våren och solen igen. Härda ut, det vänder om knappa två månader och blir ljusare igen! Även om det numera är mörkt tidigt så är det fint väder för årstiden. På kvällen 6-7 grader varmt, inte något regn eller speciell blåsigt. Bokis kom punktligt farande med sin MTB där bak. Strax kunde han och Elitaren rulla iväg i lampornas sken. Men Elitaren hade problem att få fast vänster fot i pedalen. Hur han än trixade och trampade ville det sig inte. Ett kort stopp för att kolla läget. Vad hade hänt? Bokis kollade foten på Elitaren likt en stalltjej som skulle kratsa hovarna på sin häst. Han fann snabbt problemet. Det var en liten sten från singeln som hade kilat fast sig. Strax hade Bokis lirkat bort den lille gynnaren och vips var det hur enkelt som helt att klicka i pedalerna!

Som vanligt småvägar och stigar användes för att ta sig till Saxtorp och Fotbollsgolfen.  Ingen där när de båda rullade fram ur skogen och ut på parkeringen. Klockan var inte arton ännu, så vänta en liten stund. Klockan tickade och minuterna gick. Men hur länge man väntade så kom det ändå inte någon ytterligare. Hur var det med kicken egentligen? Var det månne så att han skulle proväta någon gås inför Mårten som infaller nästa söndag och bälga något rödvin? Hur som helst var det något som han prioriterade framför träningen.

Men den stabila duon krusar inte någon utan rullade ut för att ta ett varv på cerise slingan. Nu var det mörkare än någonsin i skogen. Mörkt som i en kolkällare och slingan tar sig ut på ett annat sätt i detta beckmörker. Men detta till trots missade man inte någon stig eller sväng utan kunde följa slingan utan malör. Det var väldigt lugnt i skogen. Man såg inte något annat levande förutom två förskrämda skogsmöss som pilade iväg, bort från ljuskäglorna och så ett rådjur som skuttade undan från stigen. I övrigt var det helt dött.

Efter fullbordat varv så var det dags för sedvanlig paus med Elitkaka innan man åter grenslade pållarna för att ta lilla varvet och sedan via Välandalen till Järavallen och Davidslidsvägen och vidare hem samma väg som man körde ut på.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen; Saxtorp. Alla som har ett glatt humör och gillar att cykla är välkomna!

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + nitton =