Cyklistkvartett utmanade både Dödsstup och Mördarbacke!

Kicken satt och rensade bakväxeln med en pinne. Detta för att undvika reklamation på hemmaplan.

Söndag 27 oktober. Det var ett förfärligt blåsande. Vindbyarna tog i så det knakade i gavlarna på huset. Sovmorgon var det också eftersom det ställdes om till normaltid i natt. En timme extra att sova eller dåsa på. Morgonen gick i ett lugnt tempo. Lagom till att Elitaren var omklädd och gick ut för att hämta sin cykel, så kom Bokis rullande med Seaten med cykeln där bak. Perfekt timing alltså. Men hur var det. Var det för lite kläder. Temperaturen hade ju fallit någon grad sedan i torsdags. Men förhoppningsvis så skulle det kännas lite bättre när man kommit igång att cykla. Jodå, så blev det. Efter en liten stund så kändes det inte alls kallt. Mestadels på vägen till Saxtorp så var man skyddad från vinden. Var man bara i lä så var det riktigt skönt och fint väder. Strax innan man var framme vid samlingen så mötte man Ögat som var ute och rastade sin fyrbenta familjemedlem. På plats vid parkeringen var Kicken. Han satt på huk och petade loss smord dynga ur bakväxeln. – Gör jag det där hemma så blir det reklamation, sa han och fortsatte: det blir märken på plattorna. Ja, gillar man inte att bli tagen med Herrans tukt och förmaning så får man smita ut i skogen och göra det lite i smyg-skymundan…

Strax efter så dök både Bosse Bus och Lövis upp. Efter att ha växlat några artiga fraser med varandra så beslöt man sig för att ta ”lila varvet” i Saxtorpsskogen för att sedan ta sig över till Järavallen för att se hur kletigt där var. Det hade regnat lite, men inte farligt mycket. Så det var väl värt ett försök. Via Välandalen så tog man sig över till Järavallssidan och förbi sjöarna och vidare över bron. Framme vid starten på rosa slingan så blev det ytterligare en liten paus innan man gav sig i kast med utmaningarna på rosa slingan.

Lövis drog iväg för att köra lite snabbare medan Bosse Bus vände hemåt. Han skulle vara barnvakt om en liten stund. Resterande rullade ut på spåret som faktiskt inte var speciellt kletigt. Visst fanns det en och annan dyngpöl men det mesta var bra eller ok att cykla på. Det trampades på runt slingan. Några smågrabbar var ute och testade slingan med sina pappor. Kul att se knattarna när deras ben går som lärkvingar! Dödsstup och mördarbackar avverkades. När det bara var ett par kilometrar kvar så kom Lövis mötande för att göra sällskap fram till må där det vankades Elitkaka.

När kakorna var uppätna så var det dags att vända hemåt. När bron var passerad så delade man på sig. Lövis och Kicken norrut mot Saxtorp/Landskrona och de båda andra mot Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Lövis och Bosse Bus dök upp till dagens träning.
Elitkakspaus efter fullbordat varv på rosa slingan.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =