Det blev kolsvart i skogen!

Bokis lastar av MTB’n från Seaten.

Torsdag 24 oktober. Den milda hösten ligger fortfarande kvar. Tolv grader och någon form av nederbörd som befann sig någon stans mellan hög luftfuktighet och ett mycket lätt duggregn. Inte så mycket att klaga på. Bokis kom punktligt i sin svarta Seat med MTB’n hängande där bak. Elitaren var ombytt och klar och kom precis utrullande med sin MTB. Bokis skulle bara sätta på sig hjälmen så kunde man rulla iväg till Saxtorp och Fotbollsgolfen.

Vid fotbollsgolfen var man framme i god tid. Så man tog ett par varv runt i dungen vid Fotbollsgolfen. När klockan var aderton så hade det fortfarande inte dykt upp fler träningssugna. Inte ens Kicken. Huruvuída det var nederbörden eller om han var fullt upptagen med att välja Fars Dagspresenter ur några kataloger låter vi vara osagt, även om vi har våra aningar.

Men här krusas inte någon. Så Elitaren Och Bokis rullade ut på cerise slingan i Saxtorpsskogen. Nu när det så mörkt att det är till att tända lyset direkt vid starten från Fotbollsgolfen. Ja, nästa söndag är det ju till att tända lyset direkt vid avfärd hemifrån. På söndag slår vi ju om till vintertid och skruvar tillbaka klockan en timme. Det blir ljusare på morgonen och mörkare på kvällen.

De båda tränigsvilliga skumpade runt slingan över alla rötter. I vätan så har rötterna en förmåga att bli såphala. Både Bokis och Elitaren fick något kast på cykeln där en snedställd rot inte gillade den inslagna riktningen, utan gjorde vad den kunde för att skicka ekipaget av stigen. Men  situationerna reddes upp och inga oönskade skogsbesök uppstod.

Efter avverkat varv så hivades Elitkakorna fram i sedvanlig ordning. Samtidigt så slocknade Bokis lyse! Batteriet tomt, urladdat, kaputt. Det var ju muntert. Men Elitaren hade en lösning. Bokis fick låna batteriet som Elitaren hade till ”Takgöken”. Att en ska cykla med dubbla lyse och en utan lyse, det funkar ju inte. Man tog sikte på samma väg som man cyklat till Saxtorp följde den fast i motsatt riktning för att komma hem.

Nästa träning på söndag kl 10.00, tänk på att vi då har vintertid och kan sova en timme extra. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, i Saxtorp.

Bokis lyse tog slut vid Elitkakspausen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 13 =