Två klungor, rakade ben & gubbar!

Silverpilen, Flärpen och Flying Dutchman, tre av dem i snabbgruppen med rakade ben.

Torsdag 30 maj. Maj månads sista träning. Det var bestämt att möta upp Örestadarna i Landskrona vid Puls Arena. Det var lite brydsamt att klä sig. Enligt DMI så var ett regnväder med åska på väg in söderifrån. Klokast var att klä sig för regn. Arm- och benvärmare kom på. Regnjackan stuvades i ryggfickan sidan om Elitkakorna. Sedan var det bara för Elitaren att ta ut titanspringaren från förrådet och börja gnaga det femton kilometrarna till Puls Arena. Där stod Kock Rynke, Kicken, Kålle och Silverskägget och väntade. Efter hand rullade det in fler; Flying Dutchman, Flärpen, Silverpilen mfl som har rakade ben. Det var också dessa som rullade iväg först. Unga hetsporrar som gärna vill ligga så nära max de kan. Inget för gubbarna som ville ta det lite lugnare.
Efter en stund rullade de fem gubbarna iväg också. Kicken hade beordrat en runda söderut. Skulle man då månne möta regnet? Ja, vem vet. Men regnjackan var ju med så värre än så skulle det inte bli i alla fall. Cykelvägen igenom Landskrona. Förbi järnvägsstationen där man måste vara extra försiktig. När ett tåg precis har släppt av passagerare kan det välla ut folk som om de vore yra höns. Ingen tanke på att det finns trafik eller andra som rör sig i samma område. Det kan påminna lite grand om hur trafiken kan se ut i en Asiatisk storstad. Hu jeda mig…
Men allt gick bra. Vidare ut till Häljarp för att ta Barsebäcksvägen ner förbi golfbanan för att sedan svänga in mot Hofterup. Kock Rynke hade mycket pulver i sina ben idag. Ofta låg han 50-100 meter framför de andra fyra. Det blev alltså två klungor. Fyra man i en och en man i en annan ”klunga”.
I Hofterup tog man Skönadalsvägen upp till Grand Prixvägen för att fortsätta mot Furuhillsvägen upp till 104:an. Vid T-korset där hade påsarna under Kock Rynkes ögon blivit så stora att han var tvungen att dehydrera innan man kunde fortsätta mot Saxtorp. Manstannade på parkeringen vid motocrossbanan för att få en Elitkaka och ljuga lite grand. När man sedan fortsatte så vinkade Elitaren Hej då till de andra för att vända hemåt medan de övriga fyra vände mot Landskrona via Rönneberga.
Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen.

Kicken, Silverskägget och Kålle jagar efter Kock Rynke.
Elitkakspaus i Saxtorp innan Elitaren vände hemåt.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =