Solorunda med skuggkompis!

Den enda kompisen som anslöt tiil Elitaren vid samlingen idag, var hans skugga.

Söndag 2 juni. Första träningen i den siste månaden för detta halvåret- Ja, så kan man ju såklart uttrycka det om man vill göra det lite besvärligt att förstå. Så var tydligen fallet… Solen lyste från en klart blå himmel. Lite nordvästlig vind men inte mer blåsande än att det var uthärdligt. Lite spännande att se om och i så fall vilka träningskompisar Elitaren skulle få idag. Bokis är fortfarande konvalescent men har lovat att dyka upp nästa söndag. Kicken skulle vara förcyklist på någon tävling. Att vara garanterad att ledda loppet från start till mål var inte något Kicken kunde tacka nej till. Elitaren rullade iväg och var vid samlingen på Hagensvägen i god tid. Men hur länge han än väntade så var det bara hans skugga som gjorde honom sällskap.
Men är det träning så är det träning. Det var bara att trampa iväg via Kvärlöv-Annelöv-Billeberga-Heden-Sireköpinge till Brödåkra. Motvind mestadelen här. Men förhoppningen var att få medvind hemåt sedan. Från Brödåkra vidare mot Norraby-Spargodt. Spargodt är det normalt Elitkakspaus men vid solocykling är alla sådana sociala saker indragna. Värdshus förbi alltså. Ute på 110:an var det då riktig medvind. Benen gick som lärkvingar tills det var dags att svänga mot Ottarp. Då blev det mer sida/sida-mot. Men det kompenserades av att det mestadelen är nerförsbacke. Till vänster vid kyrkan för att ta sig an ”Col de Ottarp” och klättra upp för detta Skånska berg. Framme i Härslöv var det så medvind igen. Vadenjsö avverkades snabbt så man fick påbörkja den lilla klättringen på ”Col de Rönneberga” och sedan njuta av utförsåkningen mot Asmundtorp. Här blev Elitaren omkörd av en BMW. En helt ok omkörning. Men därefter höll Elitaren nästan jämn fart med BMW’n. Det var inte många sekunder efter som Elitaren anlände till stoppet vid Väg 17.
Nu var det bara sista biten hem. Mellan Asmundtorp och Häljarp var det lite motigt i vinden. Men därefter så var det bara medvind hela vägen hem till Hänkelstorp.
Strax innan Elitaren var hemma blev han omkörd av en Mitsubishi Space Wagon, JSE556, som klämde sig förbi Elitaren på ett par decimeters avstånd eftersom föraren inte kunde vänta några enstaka sekunder till de mötande bilarna passerat. Omdömeslöst. Bilen ägs av Bengt Göran Ekström på Kronhjortsvägen 24, Ålstorp. Någon som vet vem denne person är? Tipsa i spå fall och att bilen inte framfördes på ett korrekt sätt idag och att den föraren ska ta sig en ordentlig funderare på sin lämplighet att framföra en bil på allmän väg.

Spargodt, blev värdshus förbi idag på solorundan.
Här ser vi Mitsubishin obekymrat bara fortättt efter den vidriga omkörningen.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − sex =