Oroa dig inte, det går snart över…

Pia, Kicken, Farstun och Kock Rynke vid samlingen. Vi ser Lövis framhjul sticka fram lite vösiktigt i bildens vänstra nedre hörn.

Söndag 9 juni. Dagen för att rösta i EU-valet om man inte redan gjort det. Men det är även en cykeldag. Dock var inte vädret det mest lockande. Kallt, bara 14 grader och ett väldigt blåsande från väster. Men det är ju inte något att jämra sig över utan bara klä sig ordentligt och sedan rulla iväg till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. Jodå, det var flera träningssugna när Elitaren anländer till samlingen. Kicken, Pia, Farstun och Kock Rynke. Strax kom även Lövis. Bokis tar det lugnt en vecka till för att vara på säkra sidan efter sina ballongutvidgningar. Men på söndag har han planerat att dyka upp.
Ett kort rådslag som ledde fram till en lite modifierad Habo Ljungrunda. För att slipp ha en mil med kantvind utan något lä så valde man att ta Grand Prixvägen söderut ner till ”rosa huset”. Det var inte alla som hade koll på ”rosa huset”. Det kan ju delvis bero på att det är igenväxt så att det syns inte nu när det är löv på träd och buskar. Det är ett väldigt förfallet hus, en skamfläck för hela Hofterup & Hänkelstorp. Hur som helst var det där man svängde av för att ta sikte på Hofterups kyrka och sedan förbi Barsebäcks By mot Lödde via Sandskogen. Där var man då tillbaka på det klassiska spåret för en Habo Ljungrunda. Lödde avverkades och så tog man cykelvägen söderut mot Borgeby Slott.
Precis i höjd med Borgeby slott försökte en VW Polo att köra om trots mötande trafik. Denna lilla idiot i VW’n fick den mötande Teslan att köra av vägen. Som tur var fanns det en gräsplan där sp att han slapp köra ner i något dike. Polon med regn: XAH276 ägs av Nils Philip Matias Månsson som bor på Trädgårdsgatan i Furulund. Händelsen kommer att polisanmälas. Den som körde bilen skulle omedelbart bege sig till närmsta soptunna och lägga det eventuella körkortet däri. Att försöka klämma sig förbi cyklister på 10 cm avstånd är inte förenligt med trafikvett!
Efter denna incident blev det lugnare. Vägen mot Flädie var inte speciellt trafikerad. Inte heller sedan den vägen vidare till vändpunkten i Habo Ljung. Där blev det stopp som vanligt för att inmundiga en Elitkaka innan man vände hemåt. Farstun var nöjd med sin nya Trek. Den förra cykeln en Crecent hade han ju cyklat i bitar så att den fick gå till tippen. Nu siktade han på att bli vassare än någonsin.
Hemvägen så fick man lite sida-medvind. Hyggligt lättrampad alltså. ”Du har trampat på bra idag” sa Kock Rynke till Elgitaren. ”Ja, det har känts bra”, svarade Elitaren. ”Du kan vara lugn, det varar inte så länge” kontrade Kock Rynke. Ja, det är sådana kompisar man har i Cyklofånarna… Genom Bjärred och Borgeby vidare till Lödde. Där kunde man se stora svarta, tunga moln torna upp sig i norr. Skulle man klara sig utan regn, månne? Dt bästa sättet att utforska varet var ju att bara trampa vidare. Jodå, Elitaren klarade sig hem utan regn. När han vek av önskade han de andra lycka till med regnet. Huruvida de sedan klarade sig är inte känt nu i skrivandets stund.

Lövis & Kock Rynke trampar på längs Grand Prixvägen. Pia och Farstun skymtas där bakom.
Med relativt lätta fjät trampade man hemåt i sida-medvind.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =