Först kink, sedan jäklar vad det gick!

Lövis tog en låååång förning i motvinden på Barsebäcksvägen.

Söndag 16 juni. Som tur var hade gårdagens regnande försvunnit så att solen kunde lysa. Tjugo grader varmt får man ju vara tacksam för denna sommar. Det var bara att rulla iväg till samlingen i Saxtorp. När Elitaren anlände dit var Farstun och Lövis där. Bokis var fortfarande inte i form efter sin operation och ville anstå till torsdagen. Då det var 1% risk för regn stannade ordföranden i kortbane- & solskenskommittéen, Kicken, hemma… Då vinden var av något sydsydostligt slag blöt man ganska snabbt att ta en Habo Ljungrunda. Farstun var ivrig att komma iväg och tog täten på Stora Byvägen ut mot Barsebäcksvägen. Där var det ju lä, men ute på Barsebäcksvägen gick Lövis fram och tog en lååång förning i motvinden. Det är en jobbig sträcka. Helt rak väg och så motvind på det i runt tio kilometer. Det är sådana sträckor som är karaktärsdanande. Det som inte dödar, härdar.
Motvinden tog inte slut för att man kom ner till Barsebäcks hamn. Nej, när man skulle bestiga Col de Gillhög hade man lite sida mot. Men den knallen avverkades också med pulsen uppe på rött vid toppen. Sedan blir det en ganska lång utförskörning som belöning. Härligt! In genom Sandskogen och genom Lödde för att ta cykelbanan mot Borgeby Slott. Allt rullade på bra och det var inte någon tokig cyklist som skulle köra förbi och preja cyklister och mötande trafik från vägen. Skönt! Efter Borgeby Slott kommer ytterligare en karaktärsdanande sträcka. Motvind och lite uppför. Det behövs ju inte så mycket motlut för att det ska kännas ordentligt i spirorna. Men man kunde hålla ett skapligt tempo. Även om Farstun knorrade lite emellanåt. Attt han var dåligt tränad och inte cyklat så mycket hittills i år. Men han överlevde fram till Habo Ljung där han tyckte att han var värd två Elitkakor eftersom han fått jobba hårt. Jodå, hans krav beviljades.
När det då var dags att rulla hemåt försvann Farstun som en vessla. Medvind i ryggen, två Elitkakor i magen… Ja, då var det inget kinkande om att han var otränad… Vid Bjärred så hade Lövis och Elitaren hämtat in honom så man kunde återskapa klungan och inte bara ha solokörningar.
I god medvindsfart avverkades Bjärred först sedan Borgeby. Ett ryck i nerförskörningen mot ån för att sätta in en attack i åbacken. Lövis höll täten hela tiden. Sedan var det in på cykelbanan norrut som man följde så långt den gick, alltså upp till ”Rosa huset” ungefär. Sedan var det till för Elitaren att rulla de sista 800 metrarna hem medan de båda andra fortsatte till Landskrona respektive Teckomatorp. Nästa träning på torsdag kl 18:00.

Här käkar Farstun dubbla Elitkakor.
Efter Elitkakspausen pep Farstun iväg som en vessla. Inget kink om att han var dåligt dåligt tränad…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =