Come-back för nytrimmad Bokis!

Här stoltserar Kicken med sin silvermedalj.

Torsdag 20 juni. Det var ganska fint väder strax över 20 grader och en västnordvästlig vind som inte var så farligt hård. Lite lagom vind för en gångs skull. Hopp i trikåerna och trampa norrut till Saxtorp. När Elitaren anlände till samlingen stod redan Kicken och Pia där. Strax så kom även Bokis. Det var ju nästan två månader sedan han var med förra gången. Förklaringen till det var att han fick gjort ballongutvidgning på två kranskärl. Sedan tillstötte lite komplikationer i operationssåret. Men nu var han på g igen för att cykla. Kicken hade tagit med sin silvermedalj han erövrade i helgen i Linköping. Silvret fick han i 20 km tempo för H75. Så klart var han stolt. Normalt får han oftast dala, men denna gången fick han alltså me-dalj!
En snabb konferens gav resultatet att man skulle köra en Spargodtrunda. Hej och iväg på 110:an för att strax vika av mot Kvärlöv & Annelöv för vidare trampande mot Billeberga och vidare norrut. I Brödåkra vek man av mot Norraby. Här fick man den riktiga motvinden tidigare hade varit lite blandat medvind och sida-motvind. Strax innan Spargodt blixtrade det till. Bokis kom som skjuten ur en kanon. Hukande nere i sin spinacibåge. Här fick vi se resultatet av att han fått bättre flöde i kranskärlen. Gubbaj-v-ln hade alltså varit inne på trimning! Det var länge sedan man sett honom med en sådan fart i motvind. Nu blir han giftig resten av säsongen, så se upp!
Vid Spargodt var det paus som vanligt för att inmundiga Elitkakor och ljuga lite. Kicken passade på att berätta hur en kvinna fräckt trängt sig före i kön på bensinmacken. Den historian avslutades med en ganska välkryddad prosa när han berättade vad han tyckte om denna person. Det lämpar sig inte att återge den harangen i skrift.
Nu var det hemåt som gällde. Ut på 110:an för att strax vika av mot Ottarp/Bälteberga. Ottarpsbacken är alltid lika utmanande. Det är en seg rackare som gärna lockar fram mjölksyra. Men efter den är det mest utförsåkning sedan. Jo, där är ju lite backe från Vadensjö och upp en bit på Rönneberga. I Vadensjö vek Kicken av för att rulla mot Landskrona medan de övriga tre fortsatte mot Asmundtorp. Det är en fin utförslöpa från Rönneberga till Asmundtorp. Där stannade Bokis och Elitaren till för att här vek Bokis sedan av på cykelbanan för att gena hem till Kävlinge. Pia trampade på. Hon hade brått hem till mamsi. När Bokis var avvindad rullade Elitaren hem till Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Bokis, Kicken och Pia vid samlingen.
Här ser vi hur Bokis rycker i motvinden.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 9 =