Farstun undgick handfängsel med en hårsmån!

Farstun och Bokis var redan på plats när Elitaren anlände till samlingen.

Söndag 23 juni. Hu vad grått och blåsigt det var denna dag då. Man hade hotat med regn också men radarbilden på DMI.dk gav ett lugnande besked. Sexton grader gjorde att det var inte något vidare att köra i kort kostym. Så på med arm- & benvärmare också. Som en försiktighetsåtgärd stuvades även regnjackan ner i ryggfickan sidan om Elitkakorna och de långa handskarna. Så var det bara till att trampa mot samlingen i Saxtorp. Elitaren anlände i god tid och där stod Farstun och Bokis väntande. Det blev en liten konferens om vilken runda man skulle ta. Ganska självklart landade beslutet i en Spargodtrunda, precis som i torsdags. Det är ju ett bra alternativ när nordvästra är förhärskande. Klockan slog 10:00 och man rullade iväg ut på 110:an. Där kom strax Lövis mötande. Han hade tvekat och velat om han skulle cykla idag. Så han var sen när han väl kom iväg. Men det var ju inte några problem eftersom man idag körde norrut och kom mötande på den väg som Lövis hade till Saxtorp.
Lövis gjorde en 180-gradare och rullade med. Han gick ganska direkt upp i spets för att ta motvinden. Där slog han två flugor i samma smäll. Han sparade på gubbarna och så fick han själv mer träning! När man svängde av 110:an så fick man lättrampad medvind i princip hela vägen till korsningen på vägen mellan Billeberga och Trää. Därifrån och hela vägen till Billeberga var det åter motvind. När man svängde vänster i Billeberga så kom det en bil mötande. Lövis, Elitaren och Bokis gjorde en lov runt bilen medan Farstun genade och körde vänster om bilen, så kallat fel sida om refugen. Där är ju inte någon refug. Men hade där varit en så hade han kört på fel sida om den. Till Farstuns stora lycka var att det var inte förrän tre sekunder senare som en polisbil kom mötande. Polisen missade precis att se Farstuns genande. Det var ju tur att vi slapp blåljus och se Farstun föras bort i handfängsel. En typisk dag då Farstun skulle satsa på att köpa en trisslott eller två…
Jodå, motvinden fortsatte efter Billeberga hela vägen till Brödåkra där man strax fick sida/med sida hela vägen till Spargodt. Som vanligt blev det stopp där för att inmundiga Elitkakor och att man även passade på att lätta på trycket innan man fortsatt hemåt via Ottarpsbacken. I Härslöv tackade Farstun för sig och vek av mot Landskrona via Folketshusbacken. Den resterande trion rullade vidare till Asmundtorp där Lövis fortsatte mot Saxtorp i ett bra tempo medan Elitaren stannade till för att vinka av Bokis som nu skulle ta cykelvägen till Billeberga för att sedan rulla vidare hem till Kävlinge. Elitaren fortsatte efter avvikandet till Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp.
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp Samling vid parkeringen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Lövis var bussig och tog det mesta av motvinden!!
Elitkakspaus vid Spargodt.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 10 =