Trafikkaos i Borgeby!

Bokis trampar på längs Stora Byvägen.

Torsdag 27 juni. Idag var vi lovade årets hittills varmaste dag. Det stämde nog för 30 grader sisådär visades på termometern. Det var nog bäst att se till att ha lite Resorb Sport i ena vattenflaskan innan det rullades iväg till Saxtorp för att träffa andra som var hugade för träning. Men en lätt runda fick det ju bli. Att bränna på för fulla muggar i denna värme kan vara direkt farligt. Kicken hade som vanligt(?) meddelat att han inte skulle komma… Och som vanligt hade Bokis inte hört av sig, vilket innebar att han skulle träna. Elitaren var i Saxtorp i god tid. Strax kom även Bokis inrullande. I väntan på att klockan skulle bli 18:00 så diskuterade man runda och kom fram till en nätt Habo Ljungrunda. Vinden var ju av sydlig art om än inte så stark.
Iväg längs Stora Byvägen och vidare ut på Barsebäcksvägen mot just Barsebäck. Det var ovanligt många bilar idag och de flesta hade väldigt bråttom. Inte mins danskarna som var på väg hem efter att ha spelat golf på Barsebäck… Det var skönt att kunna svänga in på cykelbanan över Gillhög och slippa bilarna. På vägen där mot Sandskogen så mötte man två hurtiga cyklister. Men oj, det var ju Kock Rynke och Arne som susade mot Barsebäck.
Allt rullade på bra. In genom sandskogen som vanligt sedan Lödde för att ta cykelvägen mot Borgeby. Här var det också mycket trafik. Borgeby Fältdagar avslutades idag. Det är norra Europas största lantbruksmässa. Nu var det full fart att packa hop allt. Trafikstockning blev det när lastbilar och jättestora traktorer med larvfötter skulle mötas på den smala vägen mot Flädie. Men efter ett tag lossnade det och man kunde cykla i sin egen takt igen mot Habo Ljung. Framme i Habo Ljung blev det Elitkakspaus som vanligt. Extra skönt var att det man kunde stå i skuggan av de stora träden, skönt. När kakorna var uppätna och Bokis fått stretchat ut sina framsidor på låren rullade man iväg igen. Bjärred och Borgeby avverkades och så ångade man uppför åbacken. Här blev det ett kort stopp för att vinka av Bokis som nu rullade mot Kävlinge medan Elitaren fortsatte norrut till Hänkelstorp.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Lastbialr och stora traktorekipage hade svart att mötas på den smala vägen mot Flädie.
Gubbarna käkar Elitkaka.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =