Körsbärspallarrunda i motvind!

Här jagas det på i medvinden mot Trää.

Torsdag 7 juli. Som tur var slog inte väderprognosen in. Den som man haft i veckan. Visst kom det regn, men det drog över på eftermiddagen. Det var lite blött på vägen men det torkade snabbt. Den västnordvästliga vinden var egentligen det som stämde med prognosen. Den trallade i ganska skapligt. Speciellt varmt var det inte 17-18 grader, så det fick bli långärmat. Sedan var det bara att rulla iväg till Samlingen i Saxtorp. Elitaren var där i väldigt god tid så han slog sig ner på en sten och väntade. Efter en stund kom en vindpinad Bokis som haft motvind hela vägen från Kävlinge. Ganska precis på klockslaget 18:00 kom en andfådd Kicken inrullande. Han hade varit iväg för att reka en tävlingsbana och sedan hamnat i tidsnöd och fåt stå på för fullt. Nytt rekord på stäckan Landskrona – Saxtorp sa han. Precis när man skulle rulla iväg kom en andfådd Lövis in. Han hade också råkat i tidsnöd men hade turen att man var lite sena iväg denna dag.
Man beslöt sig för att köra norrut för att försöka få lite medvind på hemvägen. Ut på 110:an en bit innan man svängde av mot Kvärlöv-Annelöv. Här var det en skön medvind och Kicken gick upp och drog ända till korset i Annelöv. Där tyckte han att han dragit tillräckligt för denna dag. Men det avslogs. Att dra i medvind räknas liksom inte. Nä, så den gubben gick inte. I Annelöv var det vidare mot Trää-Billeberga-Sireköpinge. Istället för att kör rakt fram mot Brödåkra som man brukar svängde men vänster genom Sireköpinge. Väl på andra sidan blev Kicken orolig och sa att man måste stanna på ett visst ställe. När man stannat fick man svaret på varför. Där var massor med körsbär man kunde palla. Kicken och Bokis mumsade i sig med god aptit medan Elitaren plockade fram Elitkakorna.
När Elitkakorna var ätna och de mogna körsbären satt för högt upp rullade man vidare ut mot 110:an där man svängde vänster mot Tågarp i god fart. Nerförbacke och medvind! I Tågarp höger mot Vadensjö och sedan vidare mot Rönneberga. Ja inte kicken. Han vek av mot Landskrona medan de tre andra fortsatte mot Asmundtorp via Rönneberga. I Asmundtorp vek Lövis av mot Teckomatorp, Bokis mot Kävlinge via cykelvägen mot Billeberga. Elitaren fortsatte till Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp.
Nästa träning på söndag i Saxtorp kl 10:00. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Bokis mumsar nypallade körsbär.
Glada miner trots Motvinden. Lövis i spets för att ge de andra rulle.

Kvällen runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =