Refuggenare & Gubbadödare!

Kock Rynke, Farstun & Kicken var på plats när Elitaren anlände.

Söndag 7 juli. Jodå, väderutsikterna hade förbättrat sig mot vad vädergubbar och -tanter tidigare hade förutspått. Lite sol, men ganska svalt. Inget regn. men som vanligt i Skåne, ett fasligt blåsande. Det var bara att klämma sig i de långärmade trikåerna och ta sikte mot Saxtorp och samlingen där. När Elitaren anlände var Kock Rynke, Farstun och Kicken redan på plats. Strax kom även Lövis inrullande. Bokis hade lämnat valk over då han hade något annat på schemat idag. Det var lite tjurig och deppigt från vissa hål (läs Farstun) på grund av vinden. Att motvind var karaktärsdanande berörde inte honom, sa Farstun för frun hade berättat för honom att han var helt i avsaknad av karaktär…
Till sist kunde man ena sig om att köra en annan variant av Habo Ljungrundan. Den varianten där man tar Grand Prixvägen ner till Rosa huset och sedan vidare mot Hofterups kyrka. Här blev mn met utsatt för sydvästanvinden. Men det var inte något som bekymrade varesig Kock Rynke eller Lövis. De låg där framme och pratade medan Farstun och Elitaren började närma sig rött. Som tur var det inte långt till Sandskogen där man fick lite lä igen. Efter Sandskogen avverkades Lödde och vidare mot Borgeby slott på cykelbanan. Kock Rynke blev ivrigare och ivrigare i sina ben. Därför var det allt jobbigare att försöka bita sig kvar på rullen. Men skam den som ger sig.
Farstun visade upp att hans vanor som kan bli riktigt dyra, de satt kvar. Varende refug som passerades tog han på fel sida. Han kunde säker tjäna en meter eller två på det. Så han riskerade både böter och handfängsel. Kan man verkligt tycka att det är ett rimligt pris per meter?
I Habo Ljung blev det som vanligt Elitkakspaus innan man vände hemåt. Under pausen kom en kille med en Bullit paketcykel. Här står ni och latar er, hojtade han när han passerade. Vi hinner ikapp dig, svarade Elitaren. En stund senare rullade man iväg hemåt. Jodå, nu var inte vinden mot längre utan lite sida/med. Betydligt mer lättrampad. Detta i kombination med att Kock Rynke fått extra energi genom Elitkakan gjorde att han drog ifrån. När rondeller passerades körde Kockaskrället ett eller två varv där för att vänta in de andra. Han har blivit en riktig ”Gubbadödare”!
Allt rullade på bra annars. Genom Lödde och vidare norrut. Lagom till att Eltaren skulle vika av in på Passagvägen och vidare hemåt var man ikapp killen med Bullitcykeln.
Nästa träning på torsdag kl 18:00. Samling vid parkeringen, Hagensvägen.

Kock Rynke & Lövis i spets. Snacketempo för dem, men inte för gubbarna…
Elitkakspaus i Habo Ljung.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 4 =