Cykling med tät tandrad!

Här anländer Bokis till träningen. kicken var redan på plats.

Torsdag 11 juli. Det var ett väldigt regnande hela dagen mer eller mindre. Som tur var började det ljusna och klarna upp när det började närma sig cykeldags. För säkerhets skull en kik på DMI’s radarbild som gav ett lugnande besked. Inget regn i närtid. Alltså fanns det inte något att skylla på utan bara byt om och rulla iväg. Elitaren var framme vid samlingen i Saxtorp i god tid. Efter en stund kom Kicken rullande och en stund senare Bokis. Var det månne för varmt med långärmad tröja. Där vid parkeringen, Hagensvägen, var det stilla och solen lyste. Visst var det lite svettigt där. Men hur hade det varit på vägen hit? Jodå, inte så varmt och svettigt. De långa ärmarna fick sitta kvar. Vinden var av någon sydlig riktning den lilla vind där var. Det kunde ju vara kul med någon annan runda än bara Habo Ljung. Elitaren föreslog Getinge vilket de båda andra gubbarna var med på direkt.
Upp i sadlarna och ut på 104:an till Dösjebro. Där vidare mot Södervidinge-Stora Harrie. När man sedan fortsatte mot Krutmöllan gjorde man den fantastiska upptäckten att den usla potthålsbemängda vägen nu var lagad. En del hade fått fin svart asfalt och några bitar hade fått mindre fin oljegrus. Hur som helst var potthålen borta vilket var skönt. Ut en liten bit på 104:an igen men efter några hundra meter höger mot Krutmöllan. Som vanligt är backen upp från ådalen där jobbig. Kicken pep upp medan Bokis och Elitaren stånkade bakefter.
Det är sköna vägar att cykla på. Nästan ingen trafik alls. Framme i Örtofta tog man höger upp för den lilla backen för att sedan direkt svänga mot Igelösa. Det är en fin och idyllisk väg som leder förbi Svenstorp och det fina godset där. Igelösa är också en liten idyll. Några tramptag till så kommer man fram och passerar under E22. Vips är man i Getinge som ligger skavföttes med Gårdstånga, Här blev det en paus och Elitkakorna hivades fram och bjöds runt.
Nu var det hemfärden som stod på programmet. Med Elitkakor i magarna var det till att ta sig an den sega backen mot Odarslöv. Det rullade på skapligt i backen men det var skönt när man kom upp på ”platten”. På vägen mot Stångby fick man lite medvind. Det var ju inte mycket, men det kändes lite mer lättrampat. Efter Stångby avverkades Vallkärra och kosan sattes mot Stävie. Kicken tyckte då att det borde ingå tandpetare till Elitkakorna. Han hade fullt med chiafrön mellan tänderna vilket visar att han hade en tätare tandrad än Thore Skogman…
Genom Furulund till Kävlinge där man vinkade av Bokis. De båda kvarvarande vände mot Hög för att sedan smyga sig vidare via Västra Karaby till Hänkelstorp där Elitaren hoppade av medan kicken fortsatte till Landskrona. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Elitkakspaus i Getinge.
Bokis och Kicken tuffar på efter att Odarslövsbacken är avverkad.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =