Solskenskommittéens ordförande backade!

Kicken och Punkan vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 23 maj. Lyckligtvis hade det ohemula blåsandet avtagit. Istället kom det in lite regn. Inte mycket men välbehövligt. Äntligen var det dags för Elitaren att rulla ut igen efter ett par veckor med konvalescens och andra förhinder. Upp i sadeln för att trampa iväg mot Saxtorp och se om Kicken skulle dyka upp. Han är ju inte speciellt glad för regn, om man säger… Strax efter Ålstorp kom Punkan mötande för att möta upp just Elitaren. Han gjorde en 180-gradare och slog följe. Jodå Kicken dök upp! Då var man alltså tre i alla fall inför kvällens träning.
Enligt radarbilden på DMI skulle regnet dra nordost åt och allt efter hand klarna upp söderut. Man beslöt då att ta en Habo Ljungrunda för att cykla från regnet. Turligt nog var det inte kallt. Även man man blev blöt av regnet på händerna till exempel så frös man inte. Lite kallt regnvatten som rinner mellan skinkorna får man förstås stå ut med… Ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen för att fortsätta ner till Barsebäcks Hamn. Regnet avtog allt mer på vägen dit. Så cykelbanan mot Lödde. Där började det regna lite igen. Det är fantastiskt att Kicken som är ordförande i Solskens-/kortbanekommittéen hängde på i detta ostadiga väder. Innan den tanken var fullt ut tänkt så kom det om vi inte skulle lägga om banan. Ja, vi tänker på dig Elitaren, du som är konvalescent… Istället för att svänga ner om Habo Ljung blev det istället att fortsätta genom Lödde och vidare till hög för att där svänga mot Västra Karaby. Precis i svängen mot Karaby stannade man för Elitkakspaus och regnet slutade…
När kakorna var uppmumsade fortsatte man på den reviderade rundan. Inget Habo denna gången alltså. Allt rullade på bra till Västra Karaby. Sedan vägen där mot Hänkelstorp så var det en väldans trafik från båda håll. Oväntat att det var så hårt trafikerat. Ute på Grand Prixvägen lättade trafiken och Elitaren fick det lugnt trafikmässigt den sista knappa kilometern hem. Punkan och Kicken hade ju en bit till att trampa innan de var hemma.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Elitaren är bortrest men Kicken har lovat att styra upp träningen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Slät, härlig, nylagd asfalt genom Lödde!
Elitkakspaus i Hög.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − fem =