Team Rynkebyträning!

Lövis, Trolle och Kicken vid samlingen.

Söndag 5 maj. Lite svalare temperatur men som tur var uppehåll. Det verkade som att man skulle klara sig från regnet som vädergubbarna hotat med. Långärmad tröja på och för säkerhets skull även en regnjacka i ryggfickan. Sedan var det bara att rulla till mötesplatsen i Saxtorp. Troll och Kicken var redan på plats när Elitaren rullade in. Någon minut ansökt även lindaloppslöparen, Lövis. Disco Dunk hade aviserat att han skulle komma. Men när klockan passerat tio med någon minut så rullade kvartetten iväg utan Disco Dunk. Då vinden var östlig elle ostsydostlig bestämde man sig för att ta sikte på ”Gunpowdermill” och sedan vidare österut. Ungfålarna, Lövis & Trolle, lade sig i spets så att pensionärerna fick bra rulle i motvinden. Trolle ska cykla med det internationella Team Rynkebylaget. Det blir en tur från Barcelona till Paris. Eftersom deltagarna i det internationella laget kommer från olika delar av världen så har han ingen lagkamrat att träna med. Men som tur är har han Cyklofånarna!
Dösjebro-Dagstorp-Stora Harrie och så den vägstupen mot Krutmöllan som både Gud och Vägverket har glömt. Uppe för backen efter att ha passerat bron över ån var det vänster som gällde. Fortsätta att dunka motvind. Kicken jagades fram för att bistå med farthållningen. Trolle behövde vila lite emellanåt då han haft en intensiv cykelvecka redan. Elitaren? Jo han hade full sjå att hänga med på ungfålarnas snacketempo och höll sig därför hela tiden på rulle.
Håsta passerades och vidare mot sockerpetropolen Örtofta. Cykelbanan som man hade tänkt ta var glömd av både Gud och kommunen. Helt osopad och full med ett tjockt lager bergkross från vinterns halkbekämpning. Inget ställa men så gärna cyklar på. Dels är det en hög punkteringsrisk och dels är det lätt att få sladd i det lösa gruset. Men efter sockerbruket svängde man in på cykelbanan. Den var inte lika grusig där som nere från Örtofta ”centrum”. Ett kort stopp innan man körde ut på 104:an. Det för att Lövis skulle kunna åtgärda det akuta trycket. I Viderup var det vänster mot Ellinge. En lång (under skånska förhållanden) backe. Här drog ungfålarna iväg så att de bara blev små prickar i horisonten. Turligt nog var bommarna nere vid plankorsningen. Ett bra tillfälle att samla hop styrkan igen. Nu var det ju inte så långt kvar till Elitkakspausen.
Det blev stopp vid det traditionsenliga trädets att Elitaren kunde hiva upp sina Elitkakor från ryggfickan och bjuda runt. Nu hade man det gottats framför sig. Medvinden. Fast ner till Sockerbruket igen fick man lite kantvind. Men så fort man svängde mot Håstad-Västra Hoby var vinden klockrent med. Extra lättrampat alltså! I god fart och med mjölksyran kittlande i benen närmade man sig snabbt Kävlinge och vidare ut mot Hög. När Kävlinge ar passerat kunde man se att de knäckta träden grävts upp och hålen tydde på att en nyplantering var på gång. Det är ju någon j-la dåre som två gånger knäckt alla de planterade träden där. Spöstraff hade väl varit lämpligt för en sådan illgärning, eller hur?
Nu hade vinden tilltagit lite och då svängt lite mer åt syd. Det blev kantvind ner till Hög men sedan när man svängde mot Västra Karaby fick man tillbaka medvinden. Gött!. Elitaren hade allt svårare att hänga på de andra tre. Mjölksyran var ytterst besvärande allt emellanåt. Ute på Grand Prixvägen var man åter samlade så att de sista åtta hundra metrarna till det var dags för Elitaren arv svänga av så fick han både rulle och medvind.

Elitkakspaus vid stamträdet!
Det var denna vyn som Elitaren mest såg, tre ryggar…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + sex =