Kicken hade slut på svepskälen!

Vid vägen mot Krutmöllan råkade man Örestadsgänget.

Torsdag 2 maj. Sol blå himmel och över tjugo grader varmt. Men det var ett ohemult blåsande från öster. Enligt mannen med läderveken skulle det blåsa tio meter per sekund och upp till runt femton i byarna. Kuling alltså i byarna. Men det är ju inte något att backa för. Bara att klämma in sig i trikåerna och trampa iväg till Saxtorp för att möta upp Kicken. Bokis hade meddelat att han inte kom då han skulle iväg på en läkarundersökning. Men Kicken hade kört slut på alla undanflykter för att slippa träna. Så han skulle dyka upp, vilket han också gjorde.
Eftersom det var en rakt ostlig vind valde man att köra just österut. Banka motvind en tilles tid för att sedan få medvind hem. Det blev alltså 104:an till Dösjebro för att sedan fortsätta mot Dagstorp-Södervidinge- Stora Harrie. Här på vägen mötte man Teram Rinkeby som var ute på träning. Men de fick inte lika mycket träning som Kicken och Elitaren för se surfade i medvinden medan de båda Cyklofånarna dunkade motvind med spända lårmuskler. Efter stora Harrie tog man så vägen mot Krutmöllan. Ni vet den vägen som både Gud och Vägverket har glömt bort. En sämre väg med fler potthål per kvadratmeter får man leta efter. Frågan är om att det ens går att finna. Den vägen har alltid varit bedrövlig och eftersom det aldrig görs något åt eländet så blir det bara värre…
När man vände ner mot Krutmöllan/ådalen stod Örestadgänget vid stoppet och hejade på duon. När man vände ner där så blev man också av med motvinden. Sida med blev det i stället. I backen upp så tappade Eltiaren kedjan när han skulle växla ner. Lite pill och först några misslyckade försök så kom kedjan på igen så backen kunde avverkas och sedan svänga mot Västra Hoby. Stopp för Elitkakor blev det vid gården med den Pampiga kastanjen. När man stod där och kalasade på godsakerna kom en stor klunk fån Kävlinge cykelentusiaster och swishade förbi. Nu med nylagad energi satte man så iväg med en väldigt god medvind. Lättrampat som bara den. Aldrig för hade det varit så lätt att klättra upp över bron som går över 108:an. Nere vid vägen mellan Furulund och Kävlinge stod en cyklist vid sidan av vägen och pulsade med något. Var det inte Kakmonstret? Tänkte Elitaren. Sekunden efter sa Kicken: Var det inte Kakmonstret som stod där? Det var att göra ett lappkast och vända tillbaka. Visst var det Kakmonstret som stod där. Det blev en trevlig pratstund och givetvis bjöds han på Elitkakor. Fattas bara annat! Därefter gjorde man sällskap hem via Kävlinge-Hög-Västra Karaby.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Kicken & Elitaren med munnarna fulla av Elitkaka.
Ett trevligt möte med Kakmonstret.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =