Två bilföraridioter under en runda!

Klungan på cykelbanan mot Häljarp.

Torsdag 25 juni. Nu har den riktiga högsommarvärmen rullat in. 30 grader i skuggan uppmättes när Elitaren rullade iväg mot Saxtorp/Landskrona. Vinden var inte speciellt stark och kom från sydost. Lättrampat norrut alltså. Som vanligt är Grand Prixvägen farlig. Innan att ens en kilometer var avverkad så blev Elitaren omkörd av en svart Volvo med registreringsnummer KLK133 med bara cirka 15 cm utrymme. Detta trots att vägen var helt fri. Alla andra bilar lämnade gott utrymme. Men denna retarderade förare hade alltså inte det vettet i skallen. Bilen ägs av Karin Märta AnnChristin Andersson på Saltviksvägen 25 i Löddeköpinge. Är det någon som vet vem hon är, så säg gärna till henne att uppmana den som körde att genast lägga tillbaka körkortet i Cornflakespaketet!

I Saxtorp så stannades det till på parkeringen vid kyrkan för att vänta in Bokis som kom punktligt. Så vidare mot Lamellgatatan i Landskrona där Hasse gömde sig långt in. Alldeles ensam. Men det dröjde inte länge innan fler droppade in, bl a Kicken och Nestorn. Så när klockan var slagen rullade man iväg. Kosan sattes mot Barsebäck längs kusten. Allt efter hand så ökades tempot och en bit på Barsebäcksvägen så hade klungan spruckit. Hasse, Kicken och Nestorn hade halkat efter. Då inträffade en andra incident som var riktigt otäck. En gråsvart VW Golf körde om trots mötande bil. Barsebäcksvägen är så smal att där inte är någon mittlinje, så att köra om vid möte är ett stort NO-NO! Avståndet till Elitaren var mindre än fem (5) centimeter och bilen kom i minst det 70 km/h som det är på sträckan. Riktigt otäckt, en hårsmån från en olycka som kunde blivit fatal. Bilens registreringsnummer var MPD144 och ägs av Lars-Göran Carlsson som bor på Barsebäcksvägen 240 i Saxtorp. Meddelandet till denne är att se till så att den som satt bakom ratten vid detta tillfälle aldrig någonsin mer gör det. För den personen är tydligen helt utan konsekvenstänkande och absolut olämplig att köra bil!

När hjärtat svalts och andhämtningen gått ner lite så fortsatte man trampa. Vid Barsebäcksstrand så stannade ledarkvartetten till för att vänta in andraklungan innan man fortsatte ner till Sjöbo fd skola. Där blev det cykelbanan över Gillhög mot Lödde Sandskog. Som vanligt så snirklade man sig igenom lödde på lite olika krokiga vägar för att komma ut på åbacken där man gick över på cykelbanan mot Borgeby. Nästa anhalt var Stävie. Även på vägen dit så sprack klungan. Men vid Stävie kyrka så var det stopp för Elitkaka så där samlades man igen innan man rullade vidare hemåt.

Bokis hoppade av i Kävlinge medan de övriga sex rullade mot Saxtorp via Dösjebrop Efter Dösjebro så vek Elitaren av på Furuhillsvägen för att rulla hem medan de övriga fem fortsatte mot Landskrona.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då samlas vi vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Mötande cyklister på Barsebäcksvägen.
Elitkakspaus vid Stävie kyrka.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + tretton =